Skydda directory list med .htaccess

Lästid: < 1 minut

Ibland kan din ”directory list” listas öppet. De flesta servrar klarar dock av att förhindra detta, men vissa gör det faktiskt inte. Det innebär att alla dina bilder och sådant som du har på ditt webbhotell ligger publikt för vem som helst att bläddra igenom. Det är inte trevligt! För att förhindra detta lägger du in följande kod i din .htaccessfil:

IndexIgnore * 

Den lilla stjärnan betyder att koden ska matcha alla dina filer. Om du däremot tycker att det inte är så viktigt utan det är dina bilder som du vill skydda placerar du följande kod istället:

IndexIgnore *.gif *.jpg *.png

Nu skyddas alla dina bilder som omfattas av ovanstående bildformat. Jag tror att du också kan lägga till * .swf och * .flv

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.