kaxigt.com

Jag skriver om webben för webben

Mina guider

Postad: 29 november 2020
Lästid: < 1 minut

Web Nerd Vad roligt att just Du har hittat hit.

Egentligen är hela kaxigt en sajt som är full av matnyttiga guider och artiklar, dock väljer jag nu att återpublicera vissa av dem som utvalda webbguider. Anledningen till detta är att lyfta fram och samla guiderna utifrån lärandenivå till fördel från artiklarna i huvudmenyn som är av mer varierande svårighetsgrad.

Vissa guider har lämnats som just ett avtryck om hur man gjorde förr. I min värld anser jag att det är nyttigt att lära sig hur man gjorde då för att förstå varför koderna har utvecklats och ser ut som de gör idag. Det underlättar enormt vid eventuella felsökningar.

I artikeln Internet Exploder – våra värsta år skrev jag hur vi löste just detta i slutet på 90-talet med början av år 2000. Läs den gärna.

Sist vill jag nämna att språket i mina guider kan stundtals upplevas som väldigt enkelt och att jag ofta använder de engelska fackorden men med en svensk förklaring. Det är meningen. I lärandesprocessen lär man sig de ”rätta” uttrycken i takt med att kunskapen växer, därför är vissa moment och fackord även medvetet repetativa i texterna och de olika guiderna.

Lycka till!