kaxigt.com

Jag skriver om webben för webben

Lägg till text om skribenten

Postad: 27 februari 2009 | WordPress-guider | No Comments
Lästid: 2 minuter

Ni som har surfat runt bland mina poster har säkert sett att det under varje post finns en ruta med lite information om vem skribenten är som har skrivit inlägget.

Det är förvisso inte nödvändigt, men trevligt, och skriver man en kort informativ text så behövs ju inte ”about-me” sidan (förutsatt att man inte vill lägga ut en hel biografi förstås).

Det här är extra smart om det finns fler skribenter knutna till sajten.

Denna post innehåller kod-snippar som du kan använda. Det är alltid bra att ta en backup av din stilmall och funktionsfil innan.

Eftersom texten infogas i The Loop så den följer varje post måste du skriva in informationen i din profil, Users. Därefter klickar du antingen in dig på edit eller på länken till användaren. Skrolla sedan ned sidan så du kommer till ”About the user”. Fyll i det du vill ha och uppdatera sidan.

Att infoga informationen till posten

Du behöver inte koppla informationen till alla template-filer som posterna finns i utan du kan välja single.php eller bara index.php. Single.php och archive(s).php är dock vanligast.

Koden som kallar på author_description är följande:

<php the_author_description();></php>

Eftersom din information kommer att visas med varje post, och det finns fler poster på en och samma sida, gör vi en enkel class .authorinfo eller .postauthor och inte en ID. Du kan sedan i din stilmall formatera hur din class ska se ut.

I princip kan du låta din fantasi flöda som den vill. Låt oss för enkelheten skull säga att du har gjort ett div-block som heter .postauthor och inuti denna har du placerat din kod. Det kommer då att se ut så här:

<php the_author_description();></php>
<div class="postauthor "><?php the_author_description(); ?></div>

Glöm bara inte att koden måste ligga i loopen.

Du vill kanske också vill lägga till en gravatar för varje skribent som så många andra gör? Det finns givetvis fler template-tags att välja på.