Infoga Flash, bibehåll hög tillgänglighet

Lästid: < 1 minut

Axbom har skrivit två spännande artiklar om hur man använder flash utan att behöva tumma på tillgängligheten. WebAIM har också en fullmatad och bra artikel i ämnet. Ett måste för de som vill använda och förstå hur flash påverkar besökarna.

Personligen kan jag väl tycka att flashsiter kan nog vara snygga, men de har ju ofta en splashsida, och sedan får man ju vänta innan huvudsidan laddas, för att inte tala om vilken tid det kan ta om alla finesser har tung grafik eller ska skicka kommandon till databasen. Jag är lite kluven när det gäller flash. Å ena sidan JA, kul och oftast riktigt snygg grafisk utformning. Å den andra NEJ för att de tummar på tillgänglighet och användbarhet.

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

1 svar på “Infoga Flash, bibehåll hög tillgänglighet”

  1. Jag är så förbenat trött på flashsidor, eftersom varenda spanjor verkar tro att det är en nödvändighet. Detta ihop med att resterande sidor, efter att man förhoppningsvis kan skippa introt, är så dåligt kodade att man får spader.

    Välkommen ner till mig Lena, här kan vi göra underverk ;)

    Nu skall jag besöka dina länkar i ämnet för att få lite matnyttiga tips, tack!

    Tja, en designbyrå i Spanien skulle ju inte vara så fel ;)

Kommentarer är stängt.