Implementera dynamisk copyright med php

Postad: 27.02.2009 | Uppdaterad: 12.12.2012 | PHP/ASP Lästid: < 1 minut

Jag sprang på en sajt för ett tag sedan och hittade ett bra tips för de som använder copyright på hemsidan, vilket man naturligtvis bör göra för att skydda sitt material. Hur som helst, egentligen är det enkelt att ändra årtal för varje år som går, men vill man göra det ännu enklare för sig kan man använda en liten snutt php-kod sedan slipper man fundera så mycket mer.

Låt oss säga att du har din copyright i footer, det ju är vanligast (det spelar egentligen ingen roll var du lägger in koden), då öppnar du upp denna i din texteditor och skriver in följande Copyright © din_domän.com. 2000 (om 2000 är året du lade upp din domän). Omedelbart efter detta på samma rad skriver du in denna kod:

<?php echo ' - ' .date('Y'); ?>

Vill Du avsluta lite fint kan du ju också på slutet lägga till All Rights Reserved.

Php-koden uppdaterar nu automatiskt varje år som går – minns bara att du manuellt måste skriva in det år du först lade upp din domän eller sida, det vill säga från och med det år som copyrighten ska gälla. Svårare var det inte.

Författare: lillan

Lillan är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har varit på webben sedan 1996 och både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lillan är en gränssnitt- front end designer och har bland annat studerat programmering, design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.