Implementera dynamisk copyright med php

Postad: 27.02.2009 | PHP/ASP

Jag sprang på en sajt för ett tag sedan och hittade ett bra tips för de som använder copyright på hemsidan, vilket man naturligtvis bör göra för att skydda sitt material. Hur som helst, egentligen är det enkelt att ändra årtal för varje år som går, men vill man göra det ännu enklare för sig kan man använda en liten snutt php-kod sedan slipper man fundera så mycket mer.

Denna post innehåller kod-snippar som du kan använda. Det är alltid bra att ta en backup av din stilmall och funktionsfil innan.

Låt oss säga att du har din copyright i footer, det ju är vanligast (det spelar egentligen ingen roll var du lägger in koden), då öppnar du upp denna i din texteditor och skriver in följande Copyright © din_domän.com. 2000 (om 2000 är året du lade upp din domän). Omedelbart efter detta på samma rad skriver du in denna kod:

<?php echo ' - ' .date('Y'); ?>

Vill Du avsluta lite fint kan du ju också på slutet lägga till All Rights Reserved.

Php-koden uppdaterar nu automatiskt varje år som går – minns bara att du manuellt måste skriva in det år du först lade upp din domän eller sida, det vill säga från och med det år som copyrighten ska gälla. Svårare var det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.