Skydda WordPress med .htaccess

Lästid: < 1 minut

Bandbreddsstöld är aldrig kul, inte heller direktlänkning till bilder eller flashfilmer. Jag kommer här att ge Er ett enkelt tips men läs instruktionerna noggrant.

Ni som har WordPress installerad i roten av katalogen, det vill säga direkt i public_html och inte i en egen mapp som heter WP eller liknande, bör också ha en .htaccessfil i samma katalog. Börja med att ladda ned den filen och öppna den sedan i en texteditor. Alla koder i .htaccess som rör WordPress ska finnas mellan dessa

# BEGIN WordPress

och

# END WordPress

En bra idé är att först kopiera din nuvarande .htaccess innan du börjar att arbeta med den så inget förstörs om det blir fel. Spara den sedan i textformat, det vill säga som .htaccess.txt. När du sedan är klar med alla koder du vill ha sparar du återigen filen som filformatet .htaccess (glöm inte punkten innan!) MEN i ”ALLA FILER” från rullgardinslistan. Kontrollera detta särskilt. Gör du inte detta kommer filen att sparas som ett textdokument och det innebär att den kommer att skriva över din originalfil. Det bästa med att ha din .htaccess i roten är den skyddar alla bilder och undermappar som finns i samma katalog, i detta fall public_html.

.htaccess

Koden som du ska använda ser ut så här, glöm inte att ändra sökvägen till din egen domän!

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://din_domän.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.din_domän.com/.*$ [NC]
ReWriteRule .*\.(gif|jpg|swf|flv|png)$ - [N,F,L]
</IfModule>
# END WordPress

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.