kaxigt.com

Jag skriver om webben för webben

Min summering av Carlstad Code Camp 2011

Postad: 3 april 2011 | Bloggat · Web | No Comments
Lästid: 3 minuter

Carlstad Code Camp Carlstad Code Camp 24 är nu över och jag tänkte göra en summering av detta supertrevliga event.

Men det är faktiskt ganska svårt för det är så otroligt många intryck att smälta, och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Spontant kan jag bara utbrista att det var ett jättetrevligt webbevent. Stort tack ska naturligtvis Carl-Fredrik Härö ha som är en av initiativtagarna – vi ses om ett år igen som bestämt!

Gustaf – Campens allt-i-allo – Tack för att du alltid hade kaffehurran på. Det gick åt litervis med kaffe, mycket kan vi nog tacka Lag Java Tears för – även om nu Micke skyller på att det beror på Alexanders omättliga kaffeintag =)

Totalt var det 11 lag som deltog.

Förberedelse och sen igång!

Redan klockan 08.00 började förberedelserna. Det var arbetsplatser, White-boardskärmar, förlängningssladdar, uppkoppling mot universitetets trådlösa nätverk, långbord och intervjuhörnor som skulle vara på plats, inte minst skulle livekameran riggas på en strategisk plats.

Förberedelser CCC24

Som tur var hade jag ingen aning om var den fanns när vi äntrade lokalen och tog plats “mitt i smeten” – för naturligtvis hamnade vi precis i blickfånget!

Lag HurDetFunkar “mitt i smeten”

Carlstad Code Camp 2011
Efter att ha intagit lunch som bestod av wokad kyckling med äggnudlar, sallad, kall sås med vitlök, bröd och smör började stämningen i lokalen avsevärt att stiga. Det var nu mindre än 30 minuter innan vi skulle köra igång och adrenalinet började att pumpa.

Vi hann precis att presentera oss för varandra innan klockan startade nedräkningen och ccc24 drog igång.


Nu har vi varit igång i 59 minuter och 59 sekunder och det återstår 23 timmar och 1 sekund. Här hade jag ingen susning om vad det var jag hade gett mig in i – men det skulle jag bli varse!

Menyn på Carlstad Code Camp gick inte av för hackor

Fredag 1 april

Lunch, 11.30 – 12.30
Kyckling & nudelwok med röd curry och cocosmjölk

Middag, 18.00 – 19.00
Fläskfilé med rödvinssky samt potatisgratäng

Nattamat, ca 23.00
Korv med bröd, senap & ketchup

Lördag, 2 april

Frukost, 06.00 – 07.00
Juice, kaffe, the, mjölk, frallor med sallad, ost/skinka, gurka & paprika, yoghurt & flingor

Kodning kodning kodning

Så började det att kodas för brinnande livet.

Det första som slog emot varje besökare när de kom in i lokalen var ett lågmält sorl, plingande från twitterklienter, mobiltelefoner som plingade och ett evigt knackande från tangentbordet, kort sagt precis som det ska vara när man deltar i en code camp. Snacka om webbnördar!

Vårt lag hade redan förberett en hel del, vilket var tillåtet, så det underlättade för oss eftersom det var en massa text och information som skulle kopplas till temat jag hade gjort. Med en kort paus för middag; fläskfilé med gröna bönor, rödvinssås, potatisgratäng, sallad, bröd, smör och lättöl, skyndade alla tillbaka till sina arbeten.

Runt 22.00-snåret fick jag massage och det var som att kliva in i himmelriket, det tar på rygg och nacke att sitta vid en dator.

Timmarna gick och innan vi visste ordet av så närmade vi oss klockan 24.00 och det var dags för nattamat, men den intog vi vid datorerna för att vara så effektiva som möjligt.

Ute var det nattsvart med tjocka stråk av dis och dimma, och det var en förunderlig känsla att sitta i en upplyst lokal med skyhöga fönster och knacka kod.

Men den var trevlig =)


Vid det här laget hade vi hunnit att bekanta oss med varandra ännu mer så vi gick gärna runt och satte oss hos varandra för en liten pratstund för att rensa skallen och sträcka på benen. Men när klockan började närma sig 04.00 höll jag på att somna så jag bestämde mig för att skriva en liten blänkare i bloggkollektivets blogg för att hålla mig vaken.

Klockan 05.26 gav jag upp och lade mig för att sova två timmar i en av sofforna på andra våningen.

Jag var så trött att jag kodade fel, och fler med mig. Det var några till som inte kunde förstå varför deras programmering inte fungerade, förrän dagen därpå vill säga, då de upptäckte vilka fel de hade gjort på grund av trötthet.

Sånt var inte ovanligt! Klockan 09.00 morgonen därpå blev vårt lag intervjuad av 30 fingrar. Väldigt upplyftande!!!

Tja, sedan var det bara att börja räkna ned tiden. När klockan slutligen visade 13.00 jublade vi alla med stående ovationer.

Ett dygn av programmering var till ända. CCC24 var nu slut. Vi presenterade våra arbeten och alla fick möjlighet att ställa frågor, sen var det dags att packa ihop. På kvällen hade vi en AW – men hur den var, det är en helt annan historia =)


Edit/ Måndag den 4 april publicerades följande artikel i Värmlands Folkblad – Intensivt dygn för webbutvecklare.