kaxigt.com

Jag skriver om webben för webben

Hjälp med att stoppa copycats!

Postad: 6 februari 2011 | Web | No Comments
Lästid: 2 minuter

Alla har inte varit med om det, tack och lov, men de som har blivit utsatta för copycats, som jag blev, vet att det kan bli rena rama följetongen om det vill sig illa. Hur skulle jag då gå tillväga för att skydda min upphovsrätt?

Börja med att skicka ett artigt mail till vederbörande som hade rippat mitt material, men får jag ingen respons hade jag skickat ännu ett mail, fast i detta vore tonen skarpare. Här skulle jag precisera mina krav och skriva att jag tänkte gå vidare med ärendet ifall de inte plockade bort allt som tillhörde mig inom en vecka.

Det sista alternativet blir att kontakta webbhotellet, fast hur skulle jag formulera mig på ett så bra sätt att webbhotellet tar saken på allvar?

Till hjälp för andra som kanske råkar ut för samma sak så har jag sparat mailet här under så ni kan kopiera det. Ett tips är att alltid vara artig i mailen hur förbannad man än är. Det gynnar ingen att gå fram som en ångvält.

Jag tog hela proceduren – först till den som hade rippat min site, dock utan respons. Mina besökskoder låg till och med kvar, och när innehållet i dem ändrades till text att sidan var rippad av en copycat plockade man bara bort den koden. Annars hände ingenting.

Sist mailade jag webbhotellet och då tog det skruv. Min rippade sida försvann inom 24 timmar. Jag använde nedanstående mail.


Dear Sir or Madam:
I’m writing to inform you and express my concerns about one of your hosting clients (domänen.com). This Website has been illegally using my copyrighted works without any prior consent from me. Copyright violations are a serious crime and I’m hoping you will provide assistance regarding this issue.

Quick action to eliminate this lawbreaker would be beneficial for everyone, including you. As a hosting provider who eliminates untrustworthy clients from your database, you’ll enjoy good publicity, gain a reputation as a provider who cares about copyright laws, and save yourself from dealing with any lawyers.

Thank you in advance for your cooperation. I look forward to hearing from you about this serious issue.
Sincerely,

Ditt namn
Din webbadress