Hjälp med att stoppa copycats!

Lästid: 2 minuter

Alla har inte varit med om det, tack och lov, men de som har blivit utsatta för copycats vet att det kan bli rena rama följetongen om det vill sig illa. Hur skulle jag då gå tillväga för att skydda min upphovsrätt?

Jag hade börjat med att skicka ett artigt mail till vederbörande som hade rippat mitt material, men fick jag ingen respons hade jag skickat ännu ett mail, fast i detta vore tonen skarpare. Här skulle jag precisera mina krav och skriva att jag tänkte gå vidare med ärendet ifall de inte plockade bort allt som tillhörde mig inom en vecka.

Det sista alternativet blir att kontakta webbhotellet, fast hur skulle jag formulera mig på ett så bra sätt att webbhotellet tar saken på allvar?

Jo, på Site Point finns information om detta och där kan man ladda ned färdiga mail, skrivna på engelska! Du byter bara ut uppgifterna till dina egna.

Till hjälp för andra som kanske råkar ut för samma sak så finns mailet till webbhotellet att kopiera här under. Ett tips är att alltid vara artig i mailen hur förbannad man än är. Det gynnar ingen att gå fram som en ångvält.

Dear Sir or Madam:
I’m writing to inform you and express my concerns about one of your hosting clients (domänen.com). This Website has been illegally using my copyrighted works without any prior consent from me. Copyright violations are a serious crime and I’m hoping you will provide assistance regarding this issue.

Quick action to eliminate this lawbreaker would be beneficial for everyone, including you. As a hosting provider who eliminates untrustworthy clients from your database, you’ll enjoy good publicity, gain a reputation as a provider who cares about copyright laws, and save yourself from dealing with any lawyers.

Thank you in advance for your cooperation. I look forward to hearing from you about this serious issue.
Sincerely,

Ditt namn
Din webbadress

Vill du ha alla mail går det bra att ladda ned dem här från sitepoint.

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.