Temamallar till blogg.se

Lästid: 2 minuter


Du som vill göra din egen design men slippa hålla på att koda med html har nu möjlighet att ladda ned en grundläggande temamall. Temats struktur är enhetligt och stilrent och du har möjlighet att välja mellan grå, blå eller rosa grundfärger till din design. Givetvis står det dig fritt att använda helt andra färger. Layouten är i två kolumner med sidebar till vänster.

KODMALLAR:
Kodmallarna ligger i mappen ”kodmall”. Det är samma kodmallar till alla stilmallar så om du vill byta utseende byter du bara stilmallen.

STILMALLARNA:
Varje stilmall ligger i sin respektive mapp – blue, grey och pink. Du väljer stilmall efter färg.

BILDER:
Varje stilmall har sina bilder – de ligger lagrade på imageshack.us. Jag vill dock rekommendera Dig att kopiera ned samtliga bilder så du har dem sparade ifall det blir några problem med linan från imageshack. De ligger i mapparna för respektive stilmall.

ADD THIS (SOCIAL BOOKMARKING):
Till varje inlägg har jag lagt till sociala bokmärken från http://www.addthis.com/ för att visa hur det kan se ut. Vill Du inte använda dem tar du bara bort följande kod från ALLA kodmallar:

<span class="social"><!-- AddThis Button BEGIN -->
<div class="addthis_toolbox addthis_default_style">
<a href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;username=xa-4bba7f761681f9e9" class="addthis_button_compact">Share</a>
<span class="addthis_separator">|</span>
<a class="addthis_button_facebook"></a>
<a class="addthis_button_myspace"></a>
<a class="addthis_button_google"></a>
<a class="addthis_button_twitter"></a>
</div>
<script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#username=xa-4bba7f761681f9e9"></script>
<!-- AddThis Button END -->
</span> 

Vill Du däremot använda Add This måste du först registrera Dig på http://www.addthis.com/ så du får ditt unika användarnamn (username) till just din blogg. Mer utförlig information finns i medföljande filen readme.

KOMMENTARBLOCKEN:
Koderna till kommentarblocken är hämtade från WordPress och sedan modifierade för att passa blogg.se. För design och inspiration, besök http://www.darrenhoyt.com/2007/08/18/styling-your-wordpress-comments/. Eftersom php-koderna från WordPress och blogg.se INTE är kompatibla med varandra går det alltså INTE att bara kopiera koderna från Darrens hemsida och tro att det ska fungera på blogg.se.

Print screen – grundlayout med Standard Grey:

Med kommentarblock

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

22 svar på “Temamallar till blogg.se”

 1. Tjena,
  har precis tagit del av blogg världen och valde ett av dina teman och det ser SJUKT bra ut! Det enda jag hade velat är att högst upp i det gråa där nu mitt bloggnamn står kunna antingen skriva egen text eller göra bloggnamnet större, är det möjligt?

  MVH
  adM

  1. Hej!

   Jag kan inte besvara dig då du inte talar om vilket tema det gäller. Hör gärna av dig igen =)

   mvh/Lena

   1. ahh sry kanske lite klantigt av mig, syftar på temat ”standard grey”, längst upp står texten ”goodtoknow”(min blogg), hade hellre velat skriva det i större text samt ta ner texten några steg så den blir mer centrerad och inte längst upp i vänstra hörnet.

    MVH
    adM

    1. ps.om jag inte e allt för jobbig skulle jag uppskatta lite hjälp kring hur jag lägger till/tar bort egna länkar i vänsterspalten :$

    2. Hej!
     Vad gäller rubriken så öppnar du stilmallen och letar dig ned till avsnittet global typografi – rubriker – headings och lägger till följande class: .rubrik {margin-top:15px;}. Sedan skickar du upp stilmallen igen.

     Beträffande länkarna i vänster kolumn så är det blogg.se:s egna länkkoder. Du ska alltså in i din adminpanel och ändra. Vill du utöver detta lägga in något i vänster kolumn, exempelvis andra länkar, måste du öppna kodmallarna och manuellt infoga länkarna. Jag hoppas att den här informationen kunde hjälpa dig.

     mvh/Lena

     1. hej igen lena,
      Hmm vet ej om de e jag som gör fel eller om du missuppfattat, koden du gav mig ger mig bara en vit rad längst upp innan den gråa raden kmr, jag ville ha ner texten bara utan att få en vit rand upptill, vill ha namnet längst ner till vänster o eventuellt lite större typsnitt.

      1. Hej!
       Det kan likväl ha varit jag som har missuppfattat dig =) Gör så här i class .rubrik. Byt ut margin mot padding-top:15px; och lägg till följande: font-size:120%;. Kolla om det blir som du vill ha det. Vill du flytta ned texten ökar du bara på paddingen.

       ,vh/Lena

       1. tack så jätte mkt lena! Uppskattas, fick dock lägga till: .rubrik {padding-top:125px;font-size:320%;} , för att få de som jag ville.

 2. Hej ! :)
  Jag har haft problem länge med min blogg, min meny sida har hoppat ner när den är på framsidan. Jag försökte ta bort allt och ta en av dina designers, men det verkar inte funka ändå. Men om man går in på en annan månad i min blogg så hoppar den upp igen. Det är bara på startsidan den krånglar. Tror du att du kan veta vad som är felet ? :) kram . vill gärna blogga men bara om jag trivs med bloggen.

  1. Validera sidan och se vilka fel som du får. Jag tror att du har glömt att stänga en div, alternativt att det saknas en divtagg.

 3. Hej,
  kör med din standard mall, sjukt nöjd! tack! men om man vill göra headern klickbar, allså komma till startsidan när man klickar på headern hur gör man det? försöker med lite olika koder men jag får det inte att funka! hjälp!

  1. Hej!

   Testa att lägga detta i din header:

   Sedan får du trixa lite i stilmallen så bilden passar in i layoyten.

 4. Hej Lena.
  Jag har en fråga. Jag använder mig av din standardmall och älskar den. Men jag skulle vilja göra min rubrik ”This is me” större och i en annan färg. Hur gör jag?

  1. Hej!

   Du går in i stilmallen. Titta först i kodmallen vilka element det rör sig om, sedan öppnar du stilmallen och letar fram elementen (ex h1 eller h2) – ändra där.

 5. hej , jag har en av dina designer , eller ja , håller på och ändrar färger och sådant innan jag byter riktigt , men jag undrar om du skulle kunna hjälps mig att göra så att ”där inlägget kommer”
  blir större så man kan ha större bilder , skulle bli mycket bättre tror jag , då jag lägger ut mycket bilder , tacksam för svar :)

  1. Hej!
   Temats alla divblock, rubriker, textavsnitt är noga anpassat för varandra. Temat laddas ned ”som det är”. Jag hjälper alltså INTE till med att ändra någon design – men läs gärna hur man hanterar html i någon av mina webbguider. Dock kan du alltid försöka att minska bredden i sidebar och öka bredden i main – så här:

   
   #leftcol{width:280px; float:left; position:relative; background: transparent; }
   
   #maincol{background:transparent; float: right;display:inline; position: relative; width:610px;} 
   

   mvh/Lena

 6. Hej jag förstår inte riktigt det här med blogg.se och jag undrar hur man gör ett eget tema.
  Snälla hjälp mig!

  1. Du har information detta i steg-för-steg-guiderna till höger. Följer du dem så kommer du att fixa det.

   Lycka till!

Kommentarer är stängt.