Scrappy Blue – tema blogg.se

Lästid: < 1 minut

Scrappy Blue är ett tema som är inspirerat av scrapbooking och är ett så kallat ”link-ware-kit”, Du MÅSTE alltså länka tillbaka till den här sidan.

Designen blir snyggast i skärmupplösningar som är lika med eller större än 1024 x 768 – det vill säga widescreen. När Du laddar ned temat så validerar det i XHTML 1.0 Transitional – får Du felmeddelanden när du har börjat att använda temat så beror det på hur du har skrivit dina tidigare inlägg, inte hur temat är kodat. Du ändrar i temats html-koder PÅ EGEN RISK!

BYTE AV PROFILBILD:

För att din egen profilbild ska passa i ramen måste du använda följande mått och storlek på bilden: bredd 150px höjd:139px till 142px.
Du byter bild i koden som ligger i vänster kolumn omedelbart efter sökformuläret.

Lycka till!

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

39 svar på “Scrappy Blue – tema blogg.se”

 1. Hej igen! Det där med kursiv stil löste jag till slut. Nu har jag emellertid ett annat problem. Den enda bil från imageshack.us som inte fungerar är bakgrunden till Scrappy Blue. Dum som jag var glömde jag att spara ned den. Har du möjligtvis den filen eller vet du hur man annars kan lösa problemet? Vore tacksam om svar på den här kommentaren mejlas till mejl-adressen som jag angett. Tack på förhand.

 2. Hej. Jag förstår inte vart jag ska hitta bilderna som jag ska ladda upp ? Snälla hjälp för jag tycker att temat är så fint och vill gärna använda det!

  1. Info: Alla bilder utom profilbild-sample ligger lagrade på imageshack.us – det innebär att du faktiskt inte behöver ladda upp några bilder utan temat är klart att användas på en gång. Jag vill dock rekommendera Dig att kopiera ned samtliga bilder så du har dem sparade ifall det blir några problem med servern eller linan från imageshack. Blogg.se stöder dock inte bildstorleken på bg.jpg eftersom denna är bredare än 1000px.

   Vill du spara ned bilderna lägger du upp temat och kopierar sedan bilderna manuellt. //Lena

 3. Hej! Håller på att testa det här temat på en lösenordsskyddad underdomän och tycker att den är riktigt fin! Jag har bara två frågor.

  Först gäller det bilden i headern. Hur byter jag ut den? Har suttit och försökt ett tag nu, men förstår inte riktigt var jag gör det. Är inte helt hemma i html (kan lite, men är ingen expert).

  Sedan är det presentationen. Finns det någon möjlighet att man kan länka till den presentation som man har skrivit på blogg.se eller skulle det kunna finnas utrymme för att ha en presentation på framsidan på bloggen (typ under bilden)?

  1. Hej!
   Du måste skapa en bild med samma bildmått som nuvarandebild har, sedan måste du ladda upp bilden till blogg.se. På blogg.se hämtar du sökvägen till bilden, denna sökväg lägger du sedan in i stilmallen, dvs ersätter den gamla.

   Presentation kan du ju lägga in i sidebar, det ska finnas utrymme för det. Går du in och ändrar i layouten, mao lägger in text under bilden så håller inte layouten för detta om du inte också ändrar egenskaperna i stilmallen.

   mvh/Lena

   1. Tack, listade dock ut hur jag skulle göra innan jag hann läsa ditt svar :-) Har lyckats att få dit det här temat, men har precis upptäckt en sak. Jag kan inte få text i inläggen att bli kursiverade. Är det meningen att det inte ska fungera eller har det blivit något fel när jag installerade temat?

    1. Hej!
     Om du vill ha kursiverad text så anger du detta med din text här. Du kan även använda kursiv stil.
     mvh/Lena

      1. Hej!
       Det låter väldigt underligt måste jag säga. Har du testat att tömma cashen? Ctrl + F5.

 4. hej..

  har använt ditt tema i till min scrapbooking blogg, gjort en länk till dig under temat. det enda jag ändrade var stilen på texten och la en egen bild.hoppas det gick bra.

  mvh/emelie-melinda

 5. Jag har satt in hela koderna rätt på varje sida, men ändå så funkar det inte. Det enda jag får upp av temat är ”kategorierna” sedan ser allt ut som en tråkig blå/vit blogg. Hade varit jätte snällt om du ville hjälpa mig / Helena

 6. Hej!
  Jag har laddat ner ”Scrappy Blue” och i stilmallen är allt som det ska, men det är värre med kodmallarna – jag är osäker på vad exakt det är som jag skall klistra in där. Det är ju fyra html-dokument och jag vet vilket som skall vart, men exakt vad är det som skall kopieras? Jag drog med musen över hela sidan, men det tycks inte fungera. Tack på förhand! Superläckra designer! :)

  1. Hej!

   Ja förr så sparade jag kodmallarna i html-format. Du klickar på ”visa källa” när du har öppnat dokumentet/dokumenten. Kopiera koderna i ”visa källa” och klistra in koderna i rätt kodmall. Front = förstasida osv..

 7. Hej!

  det funkar inte för mig så om du får mitt lösenord skulle du kunna fixa det åt mig då?

  älskar din blogg ha det bra// Julia ;D

  1. Hej Julia!

   Jag är inte så förtjust att få en massa lösenord till andra, men berätta mer exakt vad du vill ha hjälp med så gör vi det tillsammans. Du kan maila om det känns bättre.

 8. Hej!
  Jag förstår inte hur jag ska sätta in designen på min blogg.
  Men kan inte jag skicka mitt lösenord till dig så du kan göra det?
  Snälla! För jag älskar verkligen denna designen!

  1. Hej!
   Öppna sidorna i en textredigerare, kopiera koderna från sidan, sätt in koderna på rätt sida. Förstasidan (frpnt) ska in på förstasida (front) och så vidare. Det finns en guide i länkarna om hur du ska göra. Läs gärna den.

 9. Jag har llaggt in koden men när jag klickar på granska så ser det komstigt ut det blor så med alla koder och mallar!

  1. Du ska kopiera koderna från källäget om filen har .htm-ändelse. Är det dokument med filändelse .txt kopierar du koderna som de är.

 10. Hejsan! Jättefin layout som jag gärna har på min sida. Problemet är att jag inte har lyckats. Jag har försökt nu i flera dagar men jag begriper mig inte på förklaringen. Var hittar jag bilderna? Tack på förhand!
  /Lina

 11. jag fattar tyvärr inte men om du får mitt lösenord skulle du kunna fixa det åt mig då?? det skulle vara jätte snällt =D

  1. Hej!

   Du öppnar källan till varje dokument, kopierar koderna, och lägger in dem i respektive kodmall hos blogg.se.
   mvh/Lena

 12. Hej hej, jättefint tema!! Men jag har ett problem, jag har laddat ner temat men hittar inte koden som jag ska lägga in. Vilken kod är det som man ska lägga in??

  1. Hej!

   Öppna källan och kopiera in denna från respektive htm-dokument till rätt kodmall så fungerar det. Jag lade tidigare in temat som htm.dokument för att man skulle kunna öppna temat lokalt om man ville innan man bytte. Därav att kodmallarna är sparade som htm.

Kommentarer är stängt.