Micro – tema till blogg.se

Lästid: < 1 minut

Micro är en 1-kolumns ”microblogg” med jquery-navigering. Trots att den bara har en kolumn så finns det gott om utrymmer för text och länkar, dels i top-menyn men också nere i footer (500px hög). Alla bilder följer med. Jag vill dock påminna om att detta är ett link-ware-set vilket betyder att du måste länka tillbaka till denna sida.

För installation och information angående byte av kodmallar – var god läs i länken https://kaxigt.com/designa-din-bloggse-enkel-steg-for-steg-guide/. Jag hoppas att du tycker temat!

Print screen

microdump

Print Jquery-meny

microdump-menu

downloadicon

Författare: lillan

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

31 svar på “Micro – tema till blogg.se”

 1. Tack så himla mycket för den här designen!
  Gillar den verkligen!
  Jag skrev ett inlägg och länkade tillbaka till den här sidan.
  Hur mkt är det okej att man ändrar i den? :)

  1. Hej!
   Du kan ändra lite så det passar till bilder, länkar osv. Jag vill INTE att man ändrar hela designen, då finns det andra mallar att använda.
   mvh/Lena

 2. hej satt och pilla lite men hitta inte vad som bestämmer att mitten partiet är vitt hade velat göra det någon nyans gråare.
  sökte igenom alla coder efter #ffffff men hitta det inte =S

  1. Hej!
   Det är ett tag sedan jag gjorde layouten så det vita kan mycket väl vara en bild. Kika efter entrybody .
   mvh/Lena

 3. Hej!
  Är det ok att låna bilden på den header till min blogg i wordpress om jag länkar till den? Den är otroligt fin:)

  Anki

 4. Hej! Jag lånar den här designen, men det jag undrar över är vart jag ändrar det som står i boxen längst ner? Lite grann om mig och länkarna?

  Mvh Malin

 5. Tjena! Det går inte att kommentera min blogg. När man ska skicka kommentaren kommer det fram ”Hoppsan! Google Chrome hittade inte publishme.seindex.bd”

   1. Hej Lena, har nu börjat använda denna design som jag tycker är snygg. Har dock 2 problem, 1. När man lägger in bilder i inläggen så hoppar allt text under längst till vänster i inläggsfönstret, ser inte så bra ut. 2. Det går inte att kommentera inläggen.
    Vad göra?

    1. Hej!
     Nu vet jag inte vad du menar med att texten hamnar nedanför men alla bilder är kodade som blockelement för att få texten att ligga tillsammans och på samma rad. Detta har att göra med att alla bloggare inte har samma storlek på sina bilder och man kan inte dynamiskt ställa in detta med php i blogg.se som man kan göra i t ex WordPress. Därför kommer all text att hamna under bilderna.

     Sedan går det att kommentera inläggen, jag testade nyss =)

     mvh/Lena

     1. Hej! Det fungerar inte att kommentera för mig heller, det kommer fram samma text som för Joakim. Förstod inte riktigt vad du menade med att kopiera in blogg.se:s koder igen, kopierade i alla fall in kommentarkoderna från den ordninarie blogg.se mallen men detta hjälpte inte heller, vet dock inte om jag kopierat över dem på fel ställe.

      1. Hej!

       Jag vet inte vad det är som händer. Om du har kopierat in blogg.ses koder (vilka är desamma som finns i temat) och det ändå inte fungerar så kontrollera att du har lagt dem där de ska. Temat är testat innan jag la upp det men det kan mycket väl vara så att blogg.se har ändrat i sina koder. Just nu kan jag inte hjälpa till – tyvärr. Framöver ska jag testa om temat. mvh/Lena

 6. Tack för denna underbara design.
  Hittade ett ”litet” fel i denna dock.
  – klickar man på menyn som kommer ut länkas man till en error page, detta löste jag genom att ändra till (a href=”nogo” => a href=”#”)

  Tack!

  1. Hej!
   Det är inget fel eftersom det inte är länkat till någon sida. Ägaren till bloggen väljer ju hur denna vill ha sina länkar =)

   mvh/Lena

 7. Heejsan!
  Jag vill gärna lära mig hur och vart jag kan göra en EGEN design med koder och sånt och sedan använda. men jag vet inte hur man gör? jag har fått hjälp innan att göra en snabb design med header och allt men vart ska man klistra in allt då?

  För kontakt på min blogg: hopekandee@live.se

 8. Kan inte någon skicka själva koden till mig. De funkar inte att ladda ner hos mig ! Jag vill verkligen ha den :(

  Snälla :(

  Tack påföhand!

  1. Hej, om du menar själva bilden så är det bara att byta bild. Du kan kopiera över den gamla, men för att den ska synas så måste du spara om den eftersom just originalbilden i header har en specifik kod hos imageshack.us.

   mvh/Lena

 9. Hej! Norpade detta temat för jag tyckte det var så fint. Satt och pillade lite och ändrade färgerna samt header, men när jag ändrat färg på search-baren så försvann den helt! Vad kan ha gått fel? Den syns när jag trycker på ”förhandsgranska” men när jag väl sparat så är den väck. Hoppas du har tid att hjälpa mig. :)
  Tack för fina teman!

  1. Hej, sidan är troligen cashad. Rensa kakorna så syns sökfunktionen, jag ser den när jag kollar. Tack för att du gillar mina teman =) Sedan, kika hur din bakgrund ser ut. Jag mailar dig en dump.

   mvh/Lena

Kommentarer är stängt.