Designa din Blogg.se

Uppdaterat 3 april 2017 / Blogg.se har nya verktyg att använda för designbyte och bygge av teman. Jag kommer vid tillfälle att uppdatera guiden.


Författare: Lena

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

196 svar på “Designa din Blogg.se”

 1. hej! jag har gjort exakt vad du skrev om att byta bakgrund på bloggen, men det blir bara vitt? :o

 2. Hejsan, nu kommer jag med en fråga..
  Hur sätter jag in en ”profil”-bild i min presentation? jag vet hur man laddar upp bilden och kopierar länken men vad heter koden där jag ska klistra in länken i?
  tacksam för svar! :)

  1. Hej!

   Har du blogg.se:s standardmall eller har du ett lånetema? Om du bara skrollar ned lite grann i kommentarerna här på sidan så hittar du koden till din profil. Dock tror jag att det förtillfället är problem med blogg.se:s koder och profilvisningen.

 3. hejsan, jätte bra blogg! (: jag är ny är på blogg.se och jag fattar inte mkt! undrar om du kan hjälpa mig med mig design? du skulle vara en stjärna :D Hör av dig till mig, kram

  1. Hej!

   Vad menar du med att hjälpa? Ska jag göra en design? Har du frågor som du behöver hjälp med? Jag hjälper till så gott jag kan =)

 4. Hej! Hur lägger man in videor? Alltså inte youtube videor för det vet jag hur man gör, men vanliga hemmavideor? Man behöver ju html koden men jag vet inte hur man skaffar det….

  Och en sak till, kan man få bort det att varje gång man kommenterar så måste man ju skriva in det ordet som visas i den rutan?

  1. Hej!
   Jag förslår att du läser igenom denna sida om hur man infogar filmer med embed html-kod. Däremot förstår jag inte riktigt vad du menar med ”kan man få bort det att varje gång man kommenterar så måste man ju skriva in det ordet som visas i den rutan”. Få bort vad?

 5. Hej, jag vill ändra färg på mitt tema, istället för grönt till hel vitt istället så att allting passar, sedan vill jag också byta texttyper från tex. tahoma till arial hur gör jag det? :s

  1. Hej! Du går in i stilmallen och letar upp bakgrundsfärg på body (i allmänhet) byter till vitt och tar bort eventuell bakgrundsbild. Sanna sak med texten.

 6. När jag ska förhandsgranska så blir headern liten och hamnar på olika ställen. Varför? Vad ska jag göra?
  Tacksam för svar.

  1. Hej!
   När man förhandsgranskar så brukar ett tema se underligt ut. Om du är rädd för att göra fel så kopiera först kodmallen i ett nytt dokument, spara originalmallen hos blogg.se som vanligt – uppdatera din blogg och kika sen.

   mvh/Lena

 7. HEjsan jag har precis fixat en blogg för att jag har flyttat till england men jag tycker att min design är skit tråkig skulle du kunna ge mig lite tips skulle gärna vilja ha en svart bakgrund mm.
  MVh JOsefine

 8. Hejhej,jag behöver hjälp med att ändra färg på min text till visningsnamnet ”Velonka”…den är blå nu,och så kan jag inte ha det. Dessutom vill jag ha en text brevid, en liten beskrivning till bloggen liksom.

  Vet du hur man fixar detta?

  1. Hej!

   Färgen på länken, dvs till titeln, ändrar du här i stilmallen:
   #header a {
   color: #377CA0; < -------ÄNDRA HÄR text-decoration: none; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; text-transform: capitalize; }

   För att få din beskrivning bredvid måste din använda display:inline i stilmallen för den text som ska ligga vid sidan av. Koden för beskrivning är den som blogg.se har.
   Exempelvis: h2 {font: normal 14px Arial, "Times New Roman", Time, Serif; display:inline; padding:0 10px; margin:0;} I din layout skriver du som vanligt:

   ${BlogDescription}

   mvh/Lena

 9. Hej!
  Jag kan ändra höjd o bredd o allt sånt där på headern, men jag lckas inte få in nån bild!! Har följt dina instruktioner till punkt och pricka, men det är ändå bara en rosa ruta. Har testat massa andra sett med, men det GÅR INTE!! Hjälp mig, snälla!!

  1. Hej och ursäkta för sent svar!
   Först ska du veta att blogg.se INTE kan hantera bilder som är bredare än 1000px så är din bild bredare fungerar det inte hur du än försöker. Sedan – det är viktigt att du har rätt sökväg till bilden. Sökvägen kopierar du in i stilmallen för respektive bild se förslag till kod här under om du lagt upp din header på ett externt konto som ex imageshack.us:
   #header {background:transparent url(http://imageshack.us/images/12heder.jpg) no-repeat center top;}
   Har du bilden hos blogg.se är det adressen till dem du ska ange.
   Försök igen och fungerar det inte så återkom =)
   mvh/Lena

 10. Hej, jag har två frågor (och den första antar jag att du fått en miljon gånger); Finns det en kod som gör att man kan klicka på ”äldre inlägg” skulle verkligen behöva den funktionen. Min andra fråga är mer ett problem jag skulle behöva en lösning till; jag har kodat runt en massa på min blogg, och på något sätt har jag lyckats ta bort min profil, profilkoderna är kvar men den visas inte, vet du hur jag skulle kunna lösa detta? Tack på förhand!

  1. Hej!
   Äldre inlägg kan du såvitt jag vet bara få via arkivet, på så vis är blogg.se begränsad. Vad gäller profilen så ska den visas om du har alla koder.

   
   
   
   

   Om

   Min profilbild

   ${ProfileName}

   mvh/Lena

 11. Hejsan! Det funkade jättebra!

  Har dock 2 frågor.

  1. Vart kan man hitta en guide till CSS, färgkoder osv ? skulle hjälpa jättemycket!

  2. Och på min header så är fortfarande länken kvar till min blogg.. om du förstår hur jag menar?

  längst bak är min nya header, men framför den är fortfarande länken kvar för att komma tillbaka till framsidan… hur tar man bort den ?

  1. Hej!

   1) Om du inte har sett det så har jag omfattande guider i såväl HTML, XHTML, CSS, server script med mera. Guiderna om CSS finns under länken webbguider. Färgkoder har jag inte lagt in som guide men jag kan rekommendera http://sv-se.colourlovers.com/, http://www.colorcombos.com/ samt denna http://web.forret.com/tools/color_palette.asp.

   2) Det är svårt att se hur du menar men jag tror jag vet vad du vill. Vill du ta bort din bloggtitel och bloggbeskrivning så raderar du följande från header:

   
   

   ${BlogTitle}

   ${BlogDescription}

   mvh/Lena

 12. Hej!
  Jag håller på med en testsida, fick till en bild i överkant efter dina anvisningar :) Tack!
  Går det att byta färg på bakgrunden? Hur gör jag i så fall?

  1. Kodmallar är de filer som bygger strukturen för ditt tema. Bland kodmallarna så finns det även en stilmall och det är din css.

 13. jag vill ha den där blå-a designen ,men jag förstår inte riktigt hur man får till den i bloggen.

 14. Hej!
  Jätte bra beskrivning men när jag försöker så blir det bara vitt, alltså som att bilden skulle sitta där men man inte kan se den :/ Vad gör jag för fel??? Och hur vet man vad bilden har förnågra px??? Tacksam för svar!

  1. Hej!

   Du får kika på sökvägen till bilden. Antalet pixlar får du veta om du öppnar upp bilden i ett bildredigeringsprogram.

  1. Hej!
   Då föreslår jag att du börjar att läsa nybörjarguiderna. Vill du ha en hemsida så bör du nog lära dig grunderna.

  1. Hej!

   Ingen fara på taket, logga in på blogg.se och välj ett standardtema, därefter byter du ut en mall i taget.

Kommentarer är stängt.