Designa din Blogg.se

Uppdaterat 3 april 2017 / Blogg.se har nya verktyg att använda för designbyte och bygge av teman. Jag kommer vid tillfälle att uppdatera guiden.


Författare: Lena

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

196 svar på “Designa din Blogg.se”

 1. asså jag har gjort det här förut men nu funkar det inte för att jag tog bort min blogg för att göra en ny å nu kan jag inte få heathern (stavning) att funka

 2. Hej!

  Jag gillar den här Guiden den är bra men sist nu när jag skulle byta design så funkar den inte!! :( Är det nått fel nånstans?

  Tacksam för svar // Linn

  1. Hej Linn!

   Jag har inte ändrat på något och såvitt jag vet så använder blogg.se samma koder. Är du säker på att du har lagt in allt rätt?

 3. Hej, tänkte kolla om du har en aning om varför bilderna blir så små då man mobilbloggar? Hur man gör för att få dem större och även en enskild rubrik! är jätte tacksam för svar:)

  1. Hej!

   Det finns ett särskilt ”kommando” i doctype man anger för mobilbloggande. Sedan är det så att man kan göra gör en separat sida för just mobilblogging som man sedan kallar på via conditional comments. Storleken har då betydelse.

   mvh/Lena

 4. öhm, jag vill ha en snygg header,
  men jag fattar inte nånting om hur jag ska göra? hjälp mig?

 5. Jag gör för första gången min egen lilla sida och stör mig på att en av inläggen alltid hamnar på första sidan, även om den inte är redigerad sist!! Kan jag ändra vilken sida jag vill visa, eller har jag ändrat nåotg i kodmallen? /joanna

  1. Hej!
   En blogg, i synnerhet blogg.se, är ju konstruerad så att det ska vara minst ett blogginlägg på första sidan. Du kan INTE ändra sidan du vill visa. Front (förstasidan) är alltid första sidan, tyvärr.

   mvh/Lena

 6. hej det var en tjej ioch när man skulle kopejera eller något så stog det rör inte min desinge,mina bilder och min text,tack!!

  och det var hon som hade skrivit det och det var rätt så coolit vet du hur man gör!!!!

  1. Jag har ingen aning om vad det är du menar? Vilken tjej? Kopiera vad? Göra vad?

 7. Tack så jättemycket för all tips! Riktigt användbart!
  Sen har jag en liten fråga. Jag har kunnat googla det, om jag visste vad det hette.. Men jo, min fråga hur man ändrar ikonen som finns bredvid sidans namn vid flikarna på blogg.se? Jag har tagit en printscreen, ifall du inte förstod mig. http://i50.tinypic.com/2meoegw.png

  Tackar i förväg! :)

  1. Hej!
   Jag vet vad du menar, dock är jag högst osäker om det går att tvinga iväg blogg.se:s ikon men du kan försöka med följande:
   Skapa dig en favicon, observera att filformatet ska vara ico och döp ikonen till favicon. Spara den på en server – mig veterligen så kan du INTE spara den hos blogg.se, jag tror inte att de stöder filformatet ico så har du ett konto eller någon annan plats varifrån du kan direktlänka din ikon så är det där du ska spara den. Var aktsam på sökvägen! Lägg sedan in följande kod inom din -sektion på alla kodmallar:

   Skicka upp kodmallarna igen. Klart!

 8. Hej ! jag skaffade blogg igår. men jag fattar inte hur man ändrar tema och en frambild längst upp om du kollar http://www.josefinefoxman.se
  så har hon en bild när de står My Perfect Life o så. liksom jag fattar inte hur hon gör en sån o sätter in. snälla hjälp mig. tacksam för svar kram Ebba :)

  1. För att byta tema måste du gå in och ändra i temamallarna. Jag har en guide om hur man gör detta under länken blogg.se. Hon som äger bloggen till länken du skickar med har bara ökat storleken i ”header” och lagt in en ny bild. Som sagt, det kan du också göra men läs i min guide så får du veta hur.

   mvh/Lena

 9. Hej, jag vill ha temat ”Flower” och vill byta ut dem där bilderna på blommor längst upp mot några andra, hur gör jag då?
  mvh Alva

 10. Hej!

  Jag har lyckats förstöra hela min blogg.. Jag skulle använda din design ”micro”, men var inte vaken på vad jag gjorde. Så nu är hela bloggen keff. Skulle du kunna hjälpa mig att installera mallen på min blogg? Jag skickar namn och lösen direkt. Jag ber om ursäkt för att jag krånglade till allt, och hoppas att du vill hjälpa mig.

  Mvh Anneli

  1. Hej Anneli!
   Om du inte ändrar något i kodmallarna utan bara kopierar in dom som de är så ska allt fungera. Det där med att lämna ut lösen och liknande till andra inte känns bra. Jag föreslår att du ominstallerar temat och jag hjälper dig på vägen. OK?

   mvh/Lena

 11. Ööh.. Jag är 11 år och tycker att det är lite krångligt med bloggen. 1, Jag skulle gärna vilja veta hur man gör/sätter in sin header.
  2, Hur man länkar till andra bloggar eller sidor. Tacksamm för svar! :D

  //Lisa

  1. Länkar gör du inne i adminpanelen. Sidorna länkar sig själv. Hur du byter header eller design finns i guiderna till höger.

 12. hej, jo jag håller på med en design och jag skulle vilja ha en egen bild som bakgrundsbild. men bilden är över 1000px och på blogg.se kan man ju bara ladda upp bilder som är högst 1000px breda.. så vet du någon annan sida där man kan ladda upp bilder så man får dess html-kod? svara gärna i min blogg eller till min e-mail adress. tacksam för svar.
  kram

 13. kan man (och i så fall hur) ändra storlek på ”profilbilden” (den som står under rubriken OM) den blir alltid stor som en Thumbnail nu…?
  /max

  1. Hej, använder blogg.se:s egna koder så blir bilden lika stor som en thumbnail. Tar du däremot bort deras koder och själv infogar bilden kan du välja storlek.

 14. hejsan, något är fel på framsidan på min blogg tror det är något med kodmallarna men vet inte hur jag ska göra, skulle inte du kunna titta på det och sen skicka en lösning så hade det varit perfekt !

  / mvh max

 15. Hejsan!

  Jag skulle gärna vilja ha lite hjälp med att fixa design m.m titta in på min blogg o komentera nått så kan vi prata om det via min o din blogg! ;)

  1. hej Sandra, jag gör inga personliga designer för tillfället, men är det något med layouten du vill ha hjälp med så är det bara att fråga. Jag hjälper om jag kan :)

 16. hej alla kan ha sånna bilder längst upp på bloggen säe det kan stå t.e.x Camillasdesign & massa hjärtan och en stor bild högst uppe och tema man gör själv o så jag fattar inte hur jag ska göra , jag behöver verkligen hjälp !
  tack ,

  mvh Camilla .

 17. Jag fattar inte så mycke men kan du fixa en bra counterstrike tema till mig skriv kommentar till mig på min blogg MVH:KBX.BLOGG.SE

  1. Hej!
   Tyvärr så hinner jag inte göra några nya teman just nu, men jag föreslår att du laddar ned ett du tycker om och byter färger och design.

   mvh/Lena

Kommentarer är stängt.