Daisy Gray – Tema Blogg.se

Vill Du ha ett tema lite över det vanliga är Daisy Gray det du söker. Daisy Gray är ett tema som är web 2.0-inspirerat och är ett så kallat “link-ware-kit”, Du måste alltså länka tillbaka till den här sidan. Daisy Gray har lite mer avancerade funktioner som exempelvis social bookmarking. Typsnitt, skuggor, och boxar är formaterade med CSS3. Utrymme för reklam finns. Alla bilder medföljer.

För byte av tema – var god läs guiden https://kaxigt.com/designa-din-bloggse-enkel-steg-for-steg-guide/. När Du laddar ned temat så validerar det i XHTML 1.0 Transitional – får Du felmeddelanden när du har börjat att använda temat så beror det på hur du har skrivit dina tidigare inlägg eller om du har ändrat i html-koderna, inte hur temat är kodat. Du ändrar i temats html-koder PÅ EGEN RISK!

Print screen

daisydump

Lycka till!

downloadicon

Författare: Lena

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

49 svar på “Daisy Gray – Tema Blogg.se”

 1. Hej! jag är skit dålig på typ allt som har med datorer att göra :(
  jag fattar inte hur jag ska kunna använda den här super fina designen, jag har laddat ner den men vet liksom inte vart jag ska sätta in koderna mm :'( snälla hjälp mig!!! <3

 2. Hej. Du gör så otroligt mycket fina saker och nu lånade jag en design av dig. nämligen denna..:-D Men jag får inte riktigt till det. Antingen är jag dum i huvet eller så är jag bara okunnig. Jag undrar så hur man får till det vita som bakgrund där man lägger sina inlägg. Svårt att läsa som det ser ut nu. och så undrar jag hur jag får till rutorna i högerspalten? Det ser inte riktigt bra ut nu? Vad kan jag ha gjort för fel? Och så undrar jag givetvis om det var ok att ändra headern som den ser ut idag? Hoppas på svar.
  MVH
  Åsa

  1. Hej!
   Om du kopierar in alla kodmallar till sina respektive sidor, och sedan gör likadant med stilmallen, så kommer alla block, element, och bilder att hamna där de ska vara. Börjar du modifiera temat blir det ju genast svårare. Alla block-element är precisionsanpassade i layouten. Det är ok att göra om headern till det du har gjort :)
   mvh/Lena

 3. Jätte fin design :D
  Har den som nu så kolla gärna in men har bara lagt till lite bilder :)
  Hur får man bort ”Här kan du skriva något om dig själv”??

  1. Du öppnar kodmallen – skrollar till du kommer till det avsnittet (det ligger troligtvis mellan

   och ). Radera texten inklusive p-taggarna.

 4. Hej!
  Jag har en litet undran på designen jag har laddat härifrån! daisy grey Jag har fått kommentarer att det inte funkar att bocka i ”Kom ihåg” rutan hos mig.
  Allt är borta varje gång de skall lägga in sin adress fast de bockat för komihåg rutan. Har du någon råd på det?
  Mvh/ Tina

  1. Jag har faktiskt ingen aning eftersom koderna är intakta. Det kan bero på att blog.se spärrar viss css-formatering i kombination med deras koder i formuläret. Testa att kopiera deras koder som inte är formaterade av css så kanske det går bättre.

  1. Hej!
   Självklart får du lägga in bilder i bloggen. Dock använder många mina teman, bygger om dem lite, byter färg och bilder, för att sedan kalla dem för sina egna. DET är inte tillåtet!

  1. Hej!
   Ja det kan du men du måste ha samma bildstorlek som bilderna ADS har – se stilmallen. Det du ser stå som ADS är fyra bilder som motsvarar ungefärlig storlek som dessa brukar ha.

  1. Hej!
   Vad menas med bas? Du får inte hålla på och bygga om den och ändra för mycket. Mina tema lyder under creative commons.

 5. Tack ändå för ditt svar!…ja just nu kanske jag börjar så här med sidan…ser inte helt tokigt ut, det jag såg är att en del av korten blir lite för stora i förhållande till sidan men de få gå. Det fanns ju som du skrev en del andra tips att ta del av. Men kommer jag på nått speciellt som jag inte förstår kommer jag nog tillbaka o ställer en fråga =))
  Mvh Tina

  1. Hej!
   Alltså, temat är fullt fungerande och testat i blogg.se innan jag lägger ut det så jag förstår inget alls. Har du inte tagit bort koder eller ändrat i temat?
   Testa med att lägga in följande i högra kolumnen


   Det här är jag

   Min profilbild

   ${ProfileName}

   mvh/Lena

 6. Ledsen att jag bombar dig med kommentarer, men har nu laddad hem zip-filen igen och klistrat in all kod igen, men det syns fortfarande inte!

 7. Har valt att använda din design och modifierat ungefär som de tidigare inläggen gjort, men av nån anledning ser inte högerspalten ut som den borde, Allt från annonserna är borta och jag vill ju gärna att du ska få äran för din design! jag måste ju ha råkat ta bort för mycket, fastän jag följt instruktionerna. Har du nån idé om vad det är så tar jag gärna emot förslag!

  1. Hej!
   Ja du har tagit bort lite för mycket kod. Ladda ned temat på nytt och leta reda på min länk. Den måste finnas där. Läs Creative Commons regler.

 8. Hej Lena!
  Först vill jag säga vilken fin och generös sida du har. Jag är ju inte så super kunnig vad det gäller att koda och så, men jag har tagit del av en design som jag fastnade väldigt för, som var lätt att fixa in till bloggen =)
  Jag var främst ute efter en design som passar min mat blogg och foton som jag tagit på maten.
  Jag undrar då vad tanken är att de skall vara i fälten det stå ADS
  Sedan så undrar jag om jag kan få göra texten större på headern?…finns det några mer tips du kan ge mig är jag väldigt tacksam till en som har tummen mitt i vad det gäller detta…men väldigt intresserad också =)
  Tack så mycket på förhand!
  Tina//

  Tinaz.blogg.se

  1. Hej Tina!
   ADS är en förkortning av advertisment. I fälten kan man lägga in reklam helt enkelt. Du kan få göra texten större om du vill. Det är bättre att du frågar om vad det är du vill göra än att jag här i kommetarerna listar alla tips. Kika även i höger kolumn, där finns massor av tips och guider.

   mvh/Lena

 9. Hej! Jag har precis lagt in din bloggdesign på min blogg (gillar!!). Jag undrar dock var jag kan ändra storlek på inläggsrubrikerna så de blir något mindre? tacksam för svar :)

 10. Hej!! Skitt va fina dina teman är!! Jag undrar vilket pogram/sida som du använder?? Vore hemskt snällt av dig om du skulle vilja säga det!=)

 11. Tack så mycket för hjälpen!:)

  Måste fråga en sak till, om man vill länka till olika hemsidor kan man gör det genom boxarna? Om ja, hur gör man? :)

  1. Hej! Ja du kan länka till andra hemsidor från boxarna. Antingen så lägger du in blogg.se:s egna koder (bloggroll) eller så går du manuellt in och länkar. Om du inte vet hur man gör detta så finns det en guide hos mig – ”att länka”. Titta bland HTML-guiderna.

 12. Hej
  Tack för ett superfint tema! :)
  Men de 4boxarna och texten som är under arkiverat, hur gör man för att tabort dem? Är lite osäker och vågar inte prova mig fram…

  1. Hej du ska öppna alla kodmallar och ta bort följande koder:

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est.
   Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo.
   In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra.
   Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.


   mvh/Lena

 13. Tack så jättemycket för ett snyggt tema! Innan jag hittade detta hade jag inte så intressant sida och ditt tema var exakt det jag sökte!

Kommentarer är stängt.