Skip to content

WordPress

header-logo

Fler och fler börjar att använda bloggverktyget WordPress. För Er som väljer att ladda upp WP på en egen plattform kommer jag att påbörja lite olika guider om hur man kan utnyttja WordPress på ett bra sätt. Du kan följa med i guiden om hur du bygger ett tema från grunden. Jag kommer också att ta upp ett antal tips och trix och både testa som att utvärdera olika plugin. Förhoppningsvis hittar du lite matnyttigt till din WordPress.

Förutom själva guiderna så skriver jag om WordPress i bloggen. För att vara säker på att också hitta alla poster om WordPressfortsätt här.

12 Comments

 1. Man kan också använda wp-mobile.se som är en tjänst som gör de riktigt smidigt att mobilblogga. Jag använder de på jobbet och de funkar klockrent.

  • Lena Lena

   Kanon! Tack för tipset =)

 2. Har du någon mail jag kan skicka en skiss på hur det är tänkt?

  • Lena Lena

   Min mail står på kontaktsidan.

 3. De ska klickas på som en vanlig meny men innehållet ska enbart bytas i den lilla rutan. Rutan kommer ligga i sidebar och vara synlig på alla sidor.

  • Lena Lena

   Kan du ge mig en länk eller liknande? Som jag uppfattar dig så behöver du en jqueryscript.

 4. Tjosan! Har en liten fråga som du kanske har tid att hjälpa mig med? Jag vill på en wordpressida ha en liten ruta med tre flikar som har tre olika innehåll. Hur gör jag på bästa sätt för att få dessa navigerbar så det enbart är innehållet i rutan som ändras?

  • Lena Lena

   Hej!
   Nu hänger jag inte riktigt med hur du tänker. Du har tre flikar men du vill inte att de ska vara länkade utan det är bara beskrivningen i respektive flik du ska kunna hovra – är det så?

 5. Hej,
  Jag undrar hur man bloggar med mobilen om man har wordpress? Jag har då eget domän och min blogg ligger hos en webbhotell.

  Tack på förhand.
  //Upp&Ner

 6. Hej! Jag vill byta tema på på min WP blogg men har ändrat mycket på den, html då. Kan jag byta tillbaka utan att alla mina ändringar försvinner?

  Mvh Naz

  • Lena Lena

   Varje tema har ju sin mapp och sina speciella koder så byter du till ett nytt tema är det just det temats koder som ”gäller”. Ditt tema som du har gjort ligger i temamappen och ska inte försvinna. Men det förutsätter givetvis att du sparar temat som det är i sin specifika mapp. Du får heller inte skriva över temats filer med andra temafiler. Om du går in i wp-content >> themes så kommer du att se åtminstone två mappar – default och classic – förutom din egen temamapp. Ha inga temafiler liggande löst i mappen themes.

   mvh/Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *