Skip to content

Webguider

Välkommen till mina webguider. Då jag aktivt arbetar för en standardisering av nätet är också många av mina guider relaterade till web standards. Glöm inte bort att jag även bloggar i ämnet, du hittar mer intressant att läsa under just kategorin web.

HTML/HTML5

1257298338_html Är du helt nybörjare rekommenderar jag dig att börja med att läsa igenom guiderna för just nybörjare under länken HTML. Där får du inte bara veta hur du gör en hemsida – du får även lära dig att hantera de mest grundläggande om hur du bland annat använder datorn för att skapa filer, spara filer, och att göra mappar till dessa. Med andra ord kan vi säga att det handlar om att skapa sig en grundläggande datorvana.

CSS

cssiconNär Du känner att du blivit lite varmare i kläderna – och vill lära dig hur man stylar sin hemsida med stilmallar – föreslår jag att du klickar in dig under länken CSS och läser guiden 10 grundläggande lektioner i css. Där finns den mest grundläggande informationen du behöver, och lite till. Starkt på frammarsch just nu är också CSS3 och HTML5. Givetvis hittar du även guider om detta här på kaxigt.com.

XHTML

1257298322_xhtml Steget till att lära sig XHTML är därefter inte långt. Bygger man sin hemsida i XHTML är det ett måste att använda och kombinera det med CSS. Man bör validera sin hemsida hos W3C och arbeta för att få sidan att följa en webstandard. Jag vill tillägga att det är inte så stor skillnad mellan HTML och XHTML.

Slutligen, för Er som vill fördjupa era kunskaper och använda PHP-inklude, ASP, .htaccess eller bara testa något nytt, klicka in er på länkarna, förhoppningsvis finner ni det ni söker.

Lycka till!

Comments are closed.