Webdesign

Webdesign för alla?

1257298184_Art_Artdesigner.lv I webdesigners verktygslåda har jag främst samlat gratismaterial som i designväg kan vara bra att ha när Du själv ska göra en hemsida. Gör gärna ett besök i layoutverkstaden! Du som enbart söker valida css-layouter hittar dessa under rubriken Validerade cssmallar – corefiles. De är “hårdfiler” att laborera med.

Jag tycker dessutom om att designa grafik för digital scrapbooking. Här kommer Du att kunna ladda ned material om du scrappar. All grafik sparas som högupplösta Png24-bilder. Grafiken kan med fördel användas till annat än just scrapbooking så vill du använda materialet till den traditionell hemsida så går det alldeles utmärkt. Credit och länk lämnas givetvis hit och till respektive sida grafiken hämtas ifrån. Mer om scrapbooking kan du läsa i tips för digital scrapbooking eller i kategorin scrapping.

Annan “färdig” design att laddas ned hittar du också under kategorin Design. Är det färdiga blogglayouter du söker så ska du kika in i Blogg.se och WordPress. Du kanske även är intresserad av Photoshopguider eller tips och tricks om Paint Shop Pro? Titta gärna bland kategorierna eller använd sökfunktionen.

12 Comments Add yours

 1. Martin says:

  Hej!

  Jag har letat febrilt efter hur man gör när man ska skicka ett formulär, som får en viss bakgrundsbild när det dimper ner till mottagaren :).
  Jag har ett formulär men vet ej hur jag ska få in en bakgrundsbild som mottagaren ska kunna se.
  Exempel på vad jag menar finns här:
  http://www.juligen.se/onskelista.php

  Skriver ni in något bara och skickar till er själva så förstår ni vad jag menar 🙂
  Tack på förhand!
  MVH Martin

  1. Lena says:

   Hej Martin! Tyvärr har jag ingen möjlighet att besvara dig just nu mer än dessa korta rader. Jag är hemskt ledsen. Mvh/Lena

 2. Hejsan, undrade om ni hade design/layouter för blogspot?

  1. Lena says:

   Hej!
   Tyvärr har vi inte det.
   mvh/Lena

 3. Hej,
  Jag har uppdaterat webläsaren från Ie8 till Ie9 och då försvinner delar av hemsidans textavsnitt. Vad kan det bero oå?

  1. Lena says:

   Hej!
   Det beror troligtvis på att IE9 läser in koderna annorlunda än IE8. Internet Explorer överhuvudtaget har sitt eget sätt att tolka koder som andra kan förstå vara standards – tyvärr. Men om du berättar lite mer, och kanske skickar en print så ska jag se vad problemet kan vara. Jag lovar inget svar omgående för jag går på semester snart. Mvh/Lena

   1. Hej igen,
    Jag har en person i Thailand som har hjälpt mig att ta fram hemsidan för Scandinavian Golf Society i Hua Hin.
    Jag har varit i kontakt med honom men uppenbarligen så förstår inte han vad problemet är och hur man kan åtgärda det. Tror du att vi måste göra om hela Web sidorna.Som jag nämnt fungerar det bra med Ie8.Jag kan dock tänka mig att fler och fler uppdaterar till Ie9 och då fungerar inte hemsidan.
    Web adr: scandinaviangolfsociety.se
    Hoppas du har någon lösning på problemet
    Hälsningar
    JanIvan

    1. Lena says:

     Hej!
     Ni får göra en till stilmall för IE9 som kallas via conditional comments i header om ni inte vill göra om sidan. Det är möjligt att fler kommer att gå över till IE9 (dock inte så fasligt troligt i nuläget) men å andra sidan använder de flesta andra webbläsare som ex Firefox, Chrome, Opera och Safari. De som sitter med Win XP kan däremot inte använda IE9 och det är (åtminstone var) ca 50% av alla användare som har det operativsystemet.

     Det handlar om tycke och smak, vill du ha en crossbrowser site bör du fixa till den så IE9 också klarar att rendera sidan. Problemet kan även bero på att “icke-standardiserade” koder används utan istället fulhack för css i html-koderna. Sånt ställer ofta till problem i slutändan.

     mvh/Lena

 4. puffen says:

  Du kan bara ha dem tema som finns, vill du ha ett annat får du bygga/göra det själv emd koder,bilder osv 🙂

 5. smexiiigirl says:

  heej , jag kan inte ha nått annat tema men jag fattar inte hur man gör heller kan du hjälpa mig?

 6. Hej,jag är medlem i blogg.se, men jag har ett proglem.Jag kan inte ha ett annat tema än dem som finns. Kan ni hjälpa mig? I så fall skriv så snabbt ni kan till angelinaberg@hotmail.com

  Vänliga hälsningar Angelina Berg.

  1. Lena says:

   Hej!
   Det verkar underligt – vad är det som händer när du byter tema?

   Om det kommer en röd test när du laddar upp temat så finns det felaktiga koder i temat och då går det inte att ladda upp det. Temat är alltså brutet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *