Studio Total – reklambyrån full av överraskningar

© copyright Studio Total

Arbetar man med reklam vill man synas. Det är väl ingen tvekan om att Studio Total har lyckats med detta. Det här, i vissa ögon kontroversiella, reklamkollektivet har tagit reklamvärlden med storm. Faktum är att det stundtals har blåst full orkan. Med en innovativ och vågad träffsäkerhet har de lyckats att skapa en nisch som vi aldrig tidigare har skådat. De har gjort reklamvärlden levande, och denna värld lever i en sorts symbios tillsammans med oss vanliga människor. Nej – jag talar inte om “Because You’re Worth It dravel” från L’oreal, inte heller om Nutrisse’s ständiga kampanjer om att gråa hårstrån ska täckas. Förresten, vem har bestämt att grått är fult? Gå ut en regnig dag, precis innan det börjar att åska, och betrakta de mulliga antracitgråa skyarna som med sina miljontals olika nyanser formligen vältrar sig i skyn. Säg inte sedan att grått är fult!

Jag talar här om reklam som en ny sorts samhällspropaganda, ett provokativt sätt att nå ut med ett budskap. Det är dom bra på – Studio Total. Helt klart är att reklamsverige har fått sig en knäpp på näsan. Inte många skulle våga ta samma väg som Tomas Mazetti och hans kollegor. Men de uppmärksammas, de syns, och det är ju det som är hela grejen. Kontroversiella metoder? Ja – absolut! Rumsrena? Kan diskuteras! Men det är ju som med allt annat, tycker man inte om det går det alldeles utmärkt att stänga både öron och ögon. Fine! Deras popularitet går dock inte att bortförklaras. Det är tydligt att deras reklamkampanjer går hem, och för en reklamare måste det ju vara målet med deras strävan.

Idékläckarna i Studio Total består av Tomas, Per Hannah, Oskar, Gudrun och Emma och reklambyrån finns i Malmö, med filialer i Stockholm och Paris. Några av deras klienter är Pressbyrån, Brothers, Amelia och Hammarby IF. Under våren kommer de att fortsätta sitt arbete med Paramount. Vill du följa deras resa i reklamvärlden ska du absolut bokmärka deras blogg studiototal.blogspot.com. Om du också tycker om reklam och PR som verkligen sticker ut i mängden är det här gänget som klippt skuren för uppgiften.

Liknande poster:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *