Stopp i avloppet = översvämmning

avlopp

Det ringde på dörren tidigt i morse, det var grannen bredvid som ville låna telefonen. Hon hade fått stopp i avloppet i badrummet och därmed översvämmning. En snabb titt in i mitt badrum bekräftade saken – även vår lägenhet var drabbad. Ja egentligen hade jag blivit misstänksam redan i går eftersom de kom från en slamsugarfirma för att sanera i lägenheten ovanför. Vår golvbrunn hade stått och “puttra” den också – med omisskännliga dofter – samt att vattennivån stundtals rann över kanten. Dum som jag var så trodde jag att det berodde på att de höll på att suga stammen i lägenheten ovanför.

NU är det katastrof minst sagt. De har hållit på i 1 1/2 timme medan vattnet bara stiger. En svart seg och vattning illadoftande sörja täcker hela golvet (och en bit upp på väggarna) och skvalpar så smått ut i resten av lägenheten. Balkongdörren står på vid gavel (tur att jag inte har några känsliga blommor) och jag är på väg att krevera. Minns att jag nyss har flyttat hit, så jag hade tre kartonger i badrummet med diverse saker som skulle stoppas in i skåp och hyllor när dessa kommit på plats. Gissa hur dem ser ut nu! Jag vågar inte tänka på innehållet. Byggentreprenören är nu här för att inspektera skadorna och olyckan. Troligtvis så har stoppet som de försökt åtgärda igår istället flyttat på sig och satt sig längre ned i huvudstammen, för det är FYRA lägenheter i huset som drabbats nu på morgonen.

De ska skicka hit en städfirma när allt är klart (jag hör dem ringa städjouren). Skönt, för undertecknad är minst sagt arg och irriterad just nu!

Liknande poster:

2 Comments Add yours

 1. joacim says:

  Ujuj, det var ingen rolig historia. Hoppas det gått någorlunda sådär nu med en veckas distans. Bra kan det väl aldrig gå…

  Pust!

  Det bubblade och puttrade till två dagar senare (och stank) men nu verkar det vara lugna gatan igen *håller tummarna*
 2. leila says:

  Hej, fy bubblan säger jag. Jag kan förstå att du är smått irriterad. Jag hoppas att det löser sig fortast möjligt för dig. Ha det gott/leila

  Irriterad var bara förnamnet – men nu verkar att ha löst sig igen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *