Sjukskrivna får inte ha en hemsida

Jessica Ritzén ställer följande fråga i sin blogg fattigbloggen i Aftonbladet. “Sjukskrivna får inte ha en hemsida. Arbetslösa får inte blogga. Socialbidragstagare anses överhuvudtaget inte behöva internet. Nu är vi tillbaka tillbaka där igen. Är bredband en lyx eller en demokratifråga?” Anledningen till frågan är att en kvinna (Alexandra) miste sin sjukpenning för att hon hade kvar sin hemsida på nätet och bloggade ca 15 min om dagen hemifrån hennes soffa. Nu är jag ju inte så insatt i just detta fall, men jag kan tänka mig att FK jämställde blogga med arbete – hur nu det kan jämföras??? Vad som däremot framkom är att kvinnan inte har tjänat några pengar på sin blogg så den är inte inkomstbringande.

200356818-001Alltså är vi tillbaka till det jag som egentligen ville skriva om, nämligen att kunna få göra och ha hemsidor som en hobby – varken mer eller mindre. Jag tror knappast att det inte finns någon hobby som inte skulle kunna likställas som ett “vanligt” arbete – men det betyder inte per automatik att man alltid kan livnära sig på sin hobby. Om jag gillar att plantera blommor eller arbeta i trädgården så är jag ändå inte en utbildad trädgårdsmästare. Var går egentligen gränsen mellan arbete och hobby (intresse)?

Liknande poster:

3 Comments Add yours

  1. Lisa says:

    Det måste ju helt klart vara mer ansträngande att diska än att blogga så då kanske staten kan förse de sjukskrivna med en personlig diskare som kommer hem till dem varannan dag. 😉

  2. leila says:

    Jag fattar inte, hur kan man mista sin sjukpenning om man skriver blogg? Om jag skriver dagbok då med penna och papper? Om det stämmer att den kvinnan miste sin sjukpenning pga det så är det ju riktigt skrämmande. Ha det så gott nu /kram

  3. Det är outhardligt att se hur det går till i den nya brutalitetens Sverige. Stor skuld faller på rÖgrÖna geggan, som konsekvent gett faderullan i de fattigas rättigheter. Vad som räknas är bÖgar, karriärkvinnor och kriminella invandrare. Det är så man vill bara kräkas åt alltihop.

    Nu tror jag ju inte att man bara kan ge de rödgröna skulden utan alla är minst sagt lika ansvariga, oavsett partifärg. Försäkringskassans nya regler klubbades ju under Alliansens tid, eller hur. Men visst är det skrämmande att läsa om de alla människoöden mot vilka systemet slår snett och det är nog fler kategorier än de tre som du räknar upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *