Skip to content

Scrappy Blue – tema blogg.se

Scrappy Blue är ett tema som är inspirerat av scrapbooking och är ett så kallat ”link-ware-kit”, Du MÅSTE alltså länka tillbaka till den här sidan.

Designen blir snyggast i skärmupplösningar som är lika med eller större än 1024 x 768 – det vill säga widescreen. När Du laddar ned temat så validerar det i XHTML 1.0 Transitional – får Du felmeddelanden när du har börjat att använda temat så beror det på hur du har skrivit dina tidigare inlägg, inte hur temat är kodat. Du ändrar i temats html-koder PÅ EGEN RISK!

Information om installation och byte av tema till blogg.se kan du hitta på designa-din-blogg.se-enkel-stegförsteg-guide

Information om temat:

Alla bilder utom profilbild-sample ligger lagrade på imageshack.us – det innebär att du faktiskt inte behöver ladda upp några bilder utan temat är klart att användas på en gång. Jag vill dock rekommendera Dig att kopiera ned samtliga bilder så du har dem sparade ifall det blir några problem med servern eller linan från imageshack. Blogg.se stöder dock inte bildstorleken på bg.jpg eftersom denna är bredare än 1000px.

BYTE AV PROFILBILD:

För att din egen profilbild ska passa i ramen måste du använda följande mått och storlek på bilden: bredd 150px höjd:139px till 142px.
Du byter bild i denna kod som ligger i vänster kolumn omedelbart efter sökformuläret. Jag har tagit bort de ordinarie koderna till profilen och ersatt dessa med nedanstående presentation istället.

<div id="profil"><img src="http://img193.imageshack.us/img193/2300/lenasample.jpg" alt="" /></div>

OM HEADERBLOCKET:

Din <div id="header"> ligger högst upp i högerblocket direkt under html-koden <div id="content" >. Det innebär att temat inte har en traditionell header. Jag har också lagt in en osynlig klickbar länk <h1 id="logo"> i <div id="header"> som täcker hela bilden och leder till bloggens första sida. Om du vill kan du därför ta bort etiketten ”hem igen!” som finns på alla sidor utom i front.html. Givetvis får du byta bild i header till en egen – glöm bara inte att den måste sparas som png-format och till största delen vara transparent för att passa in i designen.

Lycka till!

Print screen

scrappy_blueprint

downloadicon

Liknande poster:

Published inBlogg.se-teman

39 Comments

 1. Hej igen! Det där med kursiv stil löste jag till slut. Nu har jag emellertid ett annat problem. Den enda bil från imageshack.us som inte fungerar är bakgrunden till Scrappy Blue. Dum som jag var glömde jag att spara ned den. Har du möjligtvis den filen eller vet du hur man annars kan lösa problemet? Vore tacksam om svar på den här kommentaren mejlas till mejl-adressen som jag angett. Tack på förhand.

  • Lena Lena

   Hej! Jag ska leta om jag har den kvar i datorn. Lovar inget! //Lena

 2. Maria Maria

  Hej. Jag förstår inte vart jag ska hitta bilderna som jag ska ladda upp ? Snälla hjälp för jag tycker att temat är så fint och vill gärna använda det!

  • Lena Lena

   Info: Alla bilder utom profilbild-sample ligger lagrade på imageshack.us – det innebär att du faktiskt inte behöver ladda upp några bilder utan temat är klart att användas på en gång. Jag vill dock rekommendera Dig att kopiera ned samtliga bilder så du har dem sparade ifall det blir några problem med servern eller linan från imageshack. Blogg.se stöder dock inte bildstorleken på bg.jpg eftersom denna är bredare än 1000px.

   Vill du spara ned bilderna lägger du upp temat och kopierar sedan bilderna manuellt. //Lena

 3. Hej! Håller på att testa det här temat på en lösenordsskyddad underdomän och tycker att den är riktigt fin! Jag har bara två frågor.

  Först gäller det bilden i headern. Hur byter jag ut den? Har suttit och försökt ett tag nu, men förstår inte riktigt var jag gör det. Är inte helt hemma i html (kan lite, men är ingen expert).

  Sedan är det presentationen. Finns det någon möjlighet att man kan länka till den presentation som man har skrivit på blogg.se eller skulle det kunna finnas utrymme för att ha en presentation på framsidan på bloggen (typ under bilden)?

  • Lena Lena

   Hej!
   Du måste skapa en bild med samma bildmått som nuvarandebild har, sedan måste du ladda upp bilden till blogg.se. På blogg.se hämtar du sökvägen till bilden, denna sökväg lägger du sedan in i stilmallen, dvs ersätter den gamla.

   Presentation kan du ju lägga in i sidebar, det ska finnas utrymme för det. Går du in och ändrar i layouten, mao lägger in text under bilden så håller inte layouten för detta om du inte också ändrar egenskaperna i stilmallen.

   mvh/Lena

   • Tack, listade dock ut hur jag skulle göra innan jag hann läsa ditt svar :-) Har lyckats att få dit det här temat, men har precis upptäckt en sak. Jag kan inte få text i inläggen att bli kursiverade. Är det meningen att det inte ska fungera eller har det blivit något fel när jag installerade temat?

    • Lena Lena

     Hej!
     Om du vill ha kursiverad text så anger du detta med <em>din text här</em>. Du kan även använda <i>kursiv stil</i>.
     mvh/Lena

     • Det är precis det jag gör, men det blir ändå inte kursiverat av någon anledning. :-(

      • Lena Lena

       Hej!
       Det låter väldigt underligt måste jag säga. Har du testat att tömma cashen? Ctrl + F5.

       • Ja, det hjälper inte :-(. Tycker också att det är väldigt underligt.

 4. hej..

  har använt ditt tema i till min scrapbooking blogg, gjort en länk till dig under temat. det enda jag ändrade var stilen på texten och la en egen bild.hoppas det gick bra.

  mvh/emelie-melinda

  • Lena Lena

   Hej! Det är helt ok :)

 5. skulle ju vilja ha detta tema fast till WP;) Har en scrapblogg jag vill få till;)

  • Lena Lena

   Vill du det till wp så kan jag fixa det, men då får du anlita mig.

 6. Helena Helena

  Jag har satt in hela koderna rätt på varje sida, men ändå så funkar det inte. Det enda jag får upp av temat är ”kategorierna” sedan ser allt ut som en tråkig blå/vit blogg. Hade varit jätte snällt om du ville hjälpa mig / Helena

  • Lena Lena

   Ge mig din webbadress så ska jag kika på det.

 7. Madde Wallinder Madde Wallinder

  Hej!
  Jag har laddat ner ”Scrappy Blue” och i stilmallen är allt som det ska, men det är värre med kodmallarna – jag är osäker på vad exakt det är som jag skall klistra in där. Det är ju fyra html-dokument och jag vet vilket som skall vart, men exakt vad är det som skall kopieras? Jag drog med musen över hela sidan, men det tycks inte fungera. Tack på förhand! Superläckra designer! :)

  • Lena Lena

   Hej!

   Ja förr så sparade jag kodmallarna i html-format. Du klickar på ”visa källa” när du har öppnat dokumentet/dokumenten. Kopiera koderna i ”visa källa” och klistra in koderna i rätt kodmall. Front = förstasida osv..

 8. Hej!

  det funkar inte för mig så om du får mitt lösenord skulle du kunna fixa det åt mig då?

  älskar din blogg ha det bra// Julia ;D

  • Lena Lena

   Hej Julia!

   Jag är inte så förtjust att få en massa lösenord till andra, men berätta mer exakt vad du vill ha hjälp med så gör vi det tillsammans. Du kan maila om det känns bättre.

 9. hej, har detta tema på min blogg och älskar din sida. undrar om det är ok att lägga upp en länk till din sida

  • Lena Lena

   Hej!
   En länk tillbaka är en förutsättning, så svaret är ja ! Kul att du tycker om temat =)

 10. oo fint det funkar värka bra

  • Lena Lena

   Okej, vad du nu menar =)

 11. Hej!
  Jag förstår inte hur jag ska sätta in designen på min blogg.
  Men kan inte jag skicka mitt lösenord till dig så du kan göra det?
  Snälla! För jag älskar verkligen denna designen!

  • Lena Lena

   Hej!
   Öppna sidorna i en textredigerare, kopiera koderna från sidan, sätt in koderna på rätt sida. Förstasidan (frpnt) ska in på förstasida (front) och så vidare. Det finns en guide i länkarna om hur du ska göra. Läs gärna den.

 12. Jag har llaggt in koden men när jag klickar på granska så ser det komstigt ut det blor så med alla koder och mallar!

  • Lena Lena

   Du ska kopiera koderna från källäget om filen har .htm-ändelse. Är det dokument med filändelse .txt kopierar du koderna som de är.

 13. Josse Josse

  det funkar jättebra med koderna :) TACK!

 14. Hejsan! Jättefin layout som jag gärna har på min sida. Problemet är att jag inte har lyckats. Jag har försökt nu i flera dagar men jag begriper mig inte på förklaringen. Var hittar jag bilderna? Tack på förhand!
  /Lina

 15. Fanny Fanny

  jag fattar tyvärr inte men om du får mitt lösenord skulle du kunna fixa det åt mig då?? det skulle vara jätte snällt =D

  • Lena Lena

   Hej! Jag har mailat dig.

 16. Hej!

  Den är jättefin …
  Men jag fattar inte riktigt hur jag ska göra.. ;/

  • Lena Lena

   Hej!

   Du öppnar källan till varje dokument, kopierar koderna, och lägger in dem i respektive kodmall hos blogg.se.
   mvh/Lena

 17. Fanny Fanny

  Hej hej, jättefint tema!! Men jag har ett problem, jag har laddat ner temat men hittar inte koden som jag ska lägga in. Vilken kod är det som man ska lägga in??

  • Lena Lena

   Hej!

   Öppna källan och kopiera in denna från respektive htm-dokument till rätt kodmall så fungerar det. Jag lade tidigare in temat som htm.dokument för att man skulle kunna öppna temat lokalt om man ville innan man bytte. Därav att kodmallarna är sparade som htm.

 18. Jg har testat men koden funkar inte hos mig jag har testat 2 men dåm funkar inte kan nån hjälpa mig

  • Lena Lena

   Exakt hur lägger du in koderna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *