Rövslickande miljöpartist prioriterar exklusiv dynga!

Pensionärsparet Ärlebäck fick ingen dispens från strandskyddet när de ville bygga hus. Men för storföretagaren Max Hansson gjorde landshövdingen Marianne Samuelsson ett undantag”. [Källa: Aftonbladet 30/7-09]

Nog för att miljöpartiet värnar om miljö och ekologi – men det får väl vara måtta på vad det är för skit som sprides i våra landskap. Även om Marianne Samuelsson är landshövding på Gotland så är hon faktiskt också miljöpartist – jag kan inte tänka mig att partiet backar upp henne idag, det vore (miljö)politiskt självmord. Som miljöpartist trodde jag att man drevs av en djupare ideologi kring just miljön. Marianne Samuelsson har tyvärr bara visat sig vara ytterligare en i den långa raden av politiker som frångår partiets principer “när man har kommit upp” sig i hierarkin.

Att säga att hon “bara” har gjort ett undantag är intressant eftersom detta öppnar upp för ett stämningsföreläggande mot Max Hansson. Det visade sig nämligen att han redan hade byggt tennisbana, golfbana och ett lusthus – utan tillstånd. Det här behöver naturligtvis inte bli ett jätteproblem, han ska givetvis riva det som han har byggt så är allt ur världen. Herr Svensson hade ju fått göra det utan att passera gå. Problemet är däremot om svartbyggandet har fått fortgå med Marianne Samuelssons tysta medgivande. Max Hansson delger ju Aftonbladet det motsatta: “Varenda ärende som mitt företag Payex och jag har och haft, och de är många, så har vi haft ett helvete med tjänstemännen på länsstyrelsen. Jag eller mitt företag har aldrig fått åka i någon gräddfil.” Hur kan det då komma sig att det finns tennisbana, golfbana och lusthus på hans mark? Max Hansson säger att “i detta fall handlar det om anläggningar som är gjorda för 25-30 år sedan, alltså inget som är gjort de senaste åren med nuvarande strandskydd“. Det innebär att tennisbana, golfbana och lusthus har funnits lika lång tid utan att Länsstyrelsen har upptäckt detta? Än mindre haft en liten fågel som har kvittrat om det? Nej – det där tror jag inte på, för som värsta konsekvens måste det då innebära att fler huvuden än Mariannes måste rulla nerför galgbacken!

Kan man då åberopa förmildrande omständigheter eftersom svartbygget sägs ha så många år på nacken? Personligen anser jag inte det. Max verkar ha satt detta byggande i system, jag menar lusthus, golf- respektive tennisbana är inte på smått vis. Enligt tjänstemännen på Länsstyrelsen så har Max Hansson under ett 30-tal år utvidgat sin tomt till tiodubbel storlek genom att på jordbruksfastighet bland annat anlägga just tennisbana, golfgreen, lusthus och stenmurar med taggtråd. Länsstyrelsen måste polisanmäla om någon bygger eller anlägger olovligt på strandskyddad mark. Men Samuelsson motsatte sig detta vid ett bandinspelat möte i våras. Alltså är det hon som måste ytterst vara ansvarig för grovt tjänstefel, i synnerhet då hon som landshövding är den som har den avgörande rösten. Marianne Samuelsson har nu gjort sig oanträffbar och gått under jorden. Vi får väl hålla tummarna på att hon också stannar där!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Liknande poster:

2 Comments Add yours

  1. Micke says:

    Det är lite av samma skrot&korn på alla som kommit upp sig i politiken, de glömmer att de företräder oss alla..

  2. joacim says:

    Låt drevet gå… Dessa folk ogillar jag skarpt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *