Skip to content

Om allmänt motstånd (och okunskap) till att använda xhtml

Jag är medlem i ett av Sveriges större communities (1034830 medlemmar). Nu har dom bytt design och layout. Fortfarande används frames som en gåva av Gud – därtill laddas inte alla sidor i framesetet som de ska vilket naturligtvis inte är hållbart med tanke på antalet medlemmar som konstant är inne (5-8 000) och harvar på deras server. Dessutom har de ett forum där man kan skriva in sina synpunkter för den nya layouten – och dessa är inte nådiga vill jag mena.

Eftersom jag bland annat förespråkar xhtml lade jag in en kommentar till varför jag ansåg att siten borde totalrenoveras och att frames i detta fall inte är en bra lösning. För att inte tala om alla javascript de använder….

Till svar fick jag detta:
XHTML motorn i de olika browsersen är mer rersurskrävande än HTML motorerna, oavsett om man använder strict eller transitional HTML. Dessutom renderas sidorna fortfarande olika beroende på browser så XHTML löser inte problemen med olika browsers

Eh..???? HALLÅ!

”Om man inte har frames så laddas hela fönstret om när man klickar på en länk oavsett om sidan skapas via HTML taggar tunnlade via XML eller om sidan skapas via ”ren” HTML.”

Jag upphör aldrig att förvånas över vilken okunskap det finns på nätet om xhtml/html – men förvånas desto mer eftersom detta är svaret jag fick från admin…

Kommentarer nån?

Liknande poster:

Published inWeb

Be First to Comment

  1. Mja jag vill ju inte vara så elak att jag säger vilket forum det är men det är INTE ett webdesignforum i alla fall. Och ja, jag tror faktisk wds fortfarande kör på frames, nästlade sådana till och med, men jag är inte säker till 100%.

  2. Nyfiken på vad det är för forum.
    :-)
    Om det nu är ett forum om webdesign så är det ju ett högst förvånande svar. Okunskap; ja, du har så rätt så.

    Jag slogs häromdagen om att det finns en del sajter som skriver mycke tom webdesign som fortfarande körs med frames. Ex. webdesignskolan. Om de nu inte gjort om sen jag besökte dom senast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *