Nu kraschade datorn!!!!

on

Så hände det jag har väntat på i cirka 5 dagar – datorn låste sig, skärmen flackade och sedan började helvetet att starta om sig själv UTAN att komma in i Windows (sitter nu på sonens dator). Som tur är så har jag haft ett liknande problem tidigare så det var bara att försöka tvinga in sig i BIOS med stöd av CD-skivan (XP) för att få eländet att förstå att den faktiskt ska bootas om och inte hela tiden ignorera cd-skivan och rapa omstart in i absurdum. Nu partiterar jag hårddisken (C:\), som förövrigt plötsligt blivit okänd maskinvara, till att förhoppningsvis fungera igen. Men det är banne mig inget kul, det fanns inte en chans i världen att jag skulle kunna ha sparat allt som jag ville! Det absolut viktigaste ligger nu USB, men all grafik…. *suckar* Det är ett fel i Windowsregistret som har återkommit och jag håller tummarna för att det ska gå lika galant som förra gången…annars…

Liknande poster:

10 Comments Add yours

 1. Lars says:

  Om olyckan skulle vara framme igen prova och sätt hårdisken i sonens dator på cd/dvd kablar då funkar den som en extern-hårdisk. I nio av tio fall är det bara operativet på hårddisken som “rasat” ….

  I dont do windows
  iLars

  1. Lena says:

   Hej Lars!
   TACK för tipset, jag ska följa upp det. Felrapporten säger hela tiden att det är ngt med video device drivers.

   mvh/Lena

 2. leila says:

  Nää vad tråkigt och jobbigt. Jag har varit med om liknande så jag har förlorat en massa foton. idag har jag en extern så jag inte ska råka ut för samma sak igen. hoppas du får ordning på din dator. om den bara är två år så tycker jag den borde bete sig..kram kram

  1. Lena says:

   Jo jag tycker att en dator ska vara mer seglivad än två år. Men men…

 3. Jeanette Åsén says:

  Hände mig i fjol vid den här tiden. Själv har jag två hårddiskar så jag installerade window i den andra och lyckade på så vis rädda mina bilder med hjälp av Recuva hittade jag dem. Nu har jag även en exterhårddisk.

  mvh//jeanette en gång “Bara jag” i top 50 tjejsiter

  1. Lena says:

   Hej Jeanette!
   Ja en extern hårddisk skulle naturligtvis ha räddat mig. Man lär sig så länge man lever (som tur är). Tack för din kommentar!
   mvh/Lena

 4. Ett tips är att skaffa en extern hårddisk. De är bara att plugga in och köra.

  Jag funderar på att köpa en till så att jag har två. Pajjar datorn och den externa hårddisken inte skulle fungera så har jag en till.

  Datorn pajjar förr, eller senare. Frågan är då om man vill göra backup förr, eller senare?

  1. Lena says:

   Du har rätt. Problemet är att min dator bara är ca 2 år så garantin har naturligtvis upphört 🙁

 5. jarvklo says:

  *skickar sympatier och medkänsla*

  1. Lena says:

   *tar emot och gråter en skvätt*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *