Kaxigt totalt havererad!

Igår när jag skulle skriva en post drog siten en sista suck – sedan var det kört. Plötsligt kom jag ingenstans. Ingen sida svarade på något vis. Databasen stoppade all navigering och jag kom varken ur eller in i WordPress. Självfallet gjorde jag genast en backup så jag skulle få med de senaste posterna med kommentarer. Problemet berodde inte på någon uppdatering till version 2.6 eftersom jag fortfarande körde på tidigare versionen. Förvisso använder jag numer conditional tags, query strings med arrays och variabler. Det är dessa jag använder på min indexsida, men det ska inte heller ställa till med sådana här problem, och inte från att ha funkat till att bara lägga ned. Jag fick radera hela WordPress och göra en nyinstallation!

Tyvärr uppstår då nästa problem. När version 2.6 var installerad och jag skulle importera min backup så gick det inte. Jag kan alltså inte använda min backup!!! Efter att ha följt anvisningarna om hur man gör en backup (inte första gången) så funkar det ändå inte. Nu är jag riktigt sur! Alla webguider, alla wordpressguider, ja ALLT som jag inte hade lagt på egna “Pages” är borta med vinden. Alltså måste jag sätta mig ned och skriva om allt, fast nu har jag också lärt mig något. Man ska aldrig vara säker på att den backup man gör alltid funkar. Hädanefter kommer jag att kopiera ned texten i mina viktigaste inlägg, poster och sidor på ett word/textdokument som jag sedan sparar med datum och kategori (eller vad tusan det nu kan vara), sedan är det ju bara att kopiera tillbaka texten om det skulle behövas. Kanske någon hugad kan förstå varför backupen inte funkar? Kanske att det beror just på att databasen havererade?

Som tur är finns mina webguider sparade i både php- respektive asp.format så jag har bara att rippa av dem, men allt det andra…

Siten är så tom, den ser så tom och “billig” ut och jag känner mig verkligen inte inspirerad längre.

/edit: innehållet under länken webdesign är nu återställt.

Liknande poster:

3 Comments Add yours

 1. leila says:

  men fy vad tråkigt och nu förstår jag varför du varit borta ett tag. jag använder inte wp så jag kan inte tipsa dig. kul att du är tillbaka i allafall./leila

  Hej Leila,
  att jag har varit “borta” beror till största delen på att jag har skrivit en forskningsuppsats. Problemen med wp kom långt senare. Men visst är det gott nu när allt har löst sig 🙂
 2. Det var tråkigt att höra att du har fått problem med databasen.

  När du importerade databasen vilket felmeddelande fick du?

  Använder du något WordPress plugin som hanterar redirections?

  Hej Stefan,
  nej jag använde inte det pluginet. Faktum är att jag raderade några inaktiva plugin som jag aldrig använt men trodde jag skulle använda. Det fanns mao inga kodsträngar heller på någon av sidorna som skulle ha relaterat till någon av de inaktiva pluginen. Det är och förblir ett mysterium för mig.
 3. Mimo says:

  Aj så trist!

  För mig funkade uppgraderingen till 2.6 utan några större problem.

  Det finns några småsaker utanför min kontroll, men där har andra personer med liknande sympton redan har skickat en “supportticket”.

  Ha det gott!!

  Hej Mimo, det var inte i samband med någon uppgradering till v.2.6 som problemen uppkom eftersom jag fortfarande använde den tidigare versionen. Faktum är att de bara kom, helt plötsligt. Mycket förvånande. men vad är det för “småsaker” med 2.6 som strular?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *