Jesus Camp

on

Hur många bänkade sig framför TV:n i söndags klockan 22.10 för att se reprisen om dokumentären Jesus Camp?

Dokumentären handlar om väckelseevangelisterna (Pingstkyrkan) i USA som också är världsomspännande. Ledaren i filmen är Pingstpastorn Becky Fisher och hennes intentioner, tillsammans med de äldstes samt föräldrarna, är att skapa en barnarmé som så småningom ska infiltrera hela USA för att föra nationen tillbaka till Guds rena ord. ProLife ledningen har också ett finger med i spelet.

Vi får följa en familj där samtliga är mycket involverade i rörelsen. Mamman undervisar barnen från hemmet och utgår givetvis från kreationismen samt intelligent design, de förkastar evolutionstanken totalt, och det var oerhört skrämmande att se hur barnen blev så indoktrinerade att de agerade likt marionettdockor.

Filmen handlar om lägret dit barn från hela USA kan delta med sina familjer och pingstpastorn Becky skryter med att hon kan omvända ett barn på nolltid så denna börjar att tro på Gud – tro fan det! Hon använder världens äldsta knep för att manipulera barnen dit hon vill, nämligen genom att skuldbelägga dem och anspela på lojaliteten. Det värsta är att hon förnekar inte att hon indoktrinerar barnen eftersom hon påstår att alla gör det.

På mötet kunde man se hur barnen hamnade i extas och hur då Becky skriker “krig, krig, krig för Gud” i mikrofonen för att nå in i deras innersta, självklart vilt applåderad av föräldrarna. Sedan gick ledaren för ProLife fram och talade, han menade att han var glad att se dem men skulle bli gladare om de ca 50 miljoner barn som aborterats också funnits med. Han var väldigt dramatisk och pedagogiken han och pingstpastorn använder är den visuella och direkta. De hade en liten sammetsbox med foster i olika storlekar fram till ca vecka 16 som barnen fick kika på. Det är bara det att det var fullständiga kopior av fullgångna barn fast i mindre storlek. Så ser ju inte ett foster ut under dessa första veckor…

Jag finner inga ord, och egentligen alla ord för att säga vad jag tycket om filmen. Ni som inte såg den missade verkligen något. Länk till filmen och de som har gjort den. Jesus Camp i Wikipedia

Liknande poster:

3 Comments Add yours

  1. Olle says:

    Givetvis. Misshandel är ordet. Mental misshandel.

  2. Lena says:

    Och det värsta är väl att föräldrarna själva är så manipulerade att det kan tillåta sådant här på sina egna barn. Barnmisshandel är vad det är!

  3. Olle says:

    Jag såg den tyvärr inte. Dock var det kanske tur med tanke på hur förbannad jag hade blivit. Fortfarande väldigt intressant att se hur otäckt hjärntvättade människor kan bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *