Fet reklam svälter artiklarna!

on

Är det någon mer än jag som tycker att Aftonbladet numer har överträffat sig själv när det gäller oanvändbarhet? Jag har läst AB på nätet under många år och kan väl säga att den knappast är användarvänlig på något vis. Förutom att reklamen tenderar att ta överhanden så har man lyckats med konststycket att kapsla in hela body i någon sorts reklamram som, om man har otur, står och harvar i minuter för att reklamen inte vill laddas in i sidan. Jag kikade i deras källkod och upptäckte att den är full av javascript till reklamen – egentligen förvånar det mig inte eftersom man inte behöver många sekunder på sig att förstå att reklamen tycks vara viktigare än artiklarna.

Reklamen då?
Ja blinkar den inte så far den runt, eller följer med, vart man än klickar runt sig bland artiklarna. Navigeringen i vänster kolumn ids jag inte ens kommentera. Den syns knappt bland all grannlåt. Jag skickade ett mail till webbredaktionen för ett tag sedan och frågade om hur de funderade kring användbarhet och tillgänglighet med tanke på att sidan utformning knappast gör den tillgänglig för alla. Ännu har jag inte fått någon svar och ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag kommer att få något heller.

OK – jag vet att en del nu kommer att säga att reklam ger inkomst och att man får leva med det. Jag håller inte med. Aftonbladet utger sig för att vara Sveriges Nyhetsportal – en portal i antalet oöverträffade reklambanners möjligen. Det går att göra en bättre nyhetsportal på nätet, Washington Post, Le Fiagaro, Copenhagen Post och The Times är exempel på detta. Som nyhetsportal betraktat tycker åtminstone jag att alla ska ha möjlighet att få läsa om nyheterna utan att bli distraherad av allt blingbling runtomkring. Nä – i mina ögon har Aftonbladet börjat att likna ett svällande monster med reklambanners som hungrigt tuggar i sig alltmer utrymme. Inte undra på artiklarna är i det magraste laget…

Liknande poster:

2 Comments Add yours

  1. leila says:

    Håller fullständigt med dig angående Aftonbladet. Jag ski……. i att läsa den nu. Jag vill ha nyheter och inget annat, jag stör mig även på att det är så mycket skvaller.Jag hoppas du har kryat på dig. kram

  2. Therese says:

    Hej!
    Undrar om det är du som har gjort den söta elefanten? I så fall hur? Tyckte den va så söt!

    Hej, nej den är faktiskt hämtad från Mammuth icons. Länk dit längre ned i höger sidebar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *