Ettårig sjukskrivningsgräns – ett hån mot de sjuka!

on

Hemlig åtgärdspaket läckte ut till allmänheten.

Regeringen vill införa gränser för hur länge en människa ska få vara sjuk. Tänk om det kunde fungera lika lätt i verkligheten? Kanske att man ska skapa mallar för hur länge man kan vara sjuk i ex stroke, benbrott, tarmsjukdomar eller psykiska sjukdomar? Och gud nåde den som fått cancer – drar sjukdomen över tiden får man väl använda samma metoder som för djuren – avlivning. De kostar ju för mycket annars. Vid sidan av detta ska det även införas en karensdag. Tanken är att korta sjukdomstiden för de långtidssjuka samt minska antalet förtidspensioneringar. Arne Borg menar att sjukdomstiden kan kopplas till konjunkturerna.

Okej, det innebär då att vid högkonjunkturer stiger korttidssfrånvaron som sedan vid lågkonjunturen övergår till långtidsfrånvaro. I mina ögon luktar detta illa! Det han egentligen menar mellan raderna är att svenska folket inte vill arbeta och att de som är sjuka eller förtidspensionerade lider av laten. Frågan är då hur regeringen ska kunna lösa arbetssituationen för alla som är tvungna att bege sig ut på arbetsmarknaden igen? När det knappt finns några arbeten – hur stor är då konkurrenskraften hos dessa människor? Det spelar väl för fasen ingen roll om arbetstillfällena ökar femfaldigt – arbetsgivarna vill inte ha människor som har haft eller har problem. Det blir aldrig anställda för de är “riskgrupper” som kan komma att kosta företaget mycket pengar. Punkt slut!

Nä – rätt ned i soptunnan med förslaget!

källa : Aftonbladet

Liknande poster:

0 Comments Add yours

  1. leila says:

    hej, fy bubblan säger jag. jag har varit hemma i tre år och har nu äntligen kommit på fötter och börjat arbeta. hade jag inte fått denna tid på mig så hade jag inte orkat. fy vad lessen jag blir när jag läser sånt här. jag älskar att jobba och ville inte bli sjuk men blev det tyvärr. detta kastar jag också i soptunnan./leila

  2. Åsa says:

    Just det, arbetsgivaren vill inte ha människor som är/varit sjuka. Efter 22 år så åkte jag och alla andra sjuklingar ut med en fet smäll. Det är ett skamligt förslag! Och vad gör man när det är stressen på arbetet som är orsaken till problemet? Blä säger jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *