Designa din Blogg.se

Uppdaterat 3 april 2017 / Blogg.se har nya verktyg att använda för designbyte och bygge av teman. Jag kommer vid tillfälle att uppdatera guiden.


Författare: Lena

Lena är en riktig web geek med sikte mot web standards. Hon har både fått utmärkelsen Årets WebQueen som att ha blivit omskriven för sina insatser på nätet. Hennes stora intresse är gränssnitt. Lena är gränssnitt- front end designer och har studerat design, gränssnitt, tillgänglighet, användbarhet och web standards på Blekinge Tekniska Högskola.

196 reaktioner till “Designa din Blogg.se”

  1. Hej!
   Hur man byter färg på text finns att lära sig i mina guider. Läs guiden 10 lektioner om css. Mvh/Lena

 1. hej, har suttit i 3 timmar men de fuar inte :( du har inte lust att bara logga in på min blogg om du får lösenordet och klistra in bilden där den ska va ?

  1. Hej!
   Nej jag orkar inte, jag har varit i farten i 3 dygn så nu måste jag få ta igen mig. mvh/Lena

 2. Hej :D
  Beskrivnigen va as bra, Men när jag trycker på ”förhandsgranska så e den som den ska vara ! Men sen när jag trycker på ”spara” så är koderna kvar med headern ändras inte ! vad ska jag göra ?

  1. Hej!
   Kan du utveckla detta lite mer, det är lite svårt att förstå vad du menar.
   mvh/Lena

 3. Hej, jag försökte lägga upp din design Dragonfly och allt fungerar jättebra FÖRUTOM kodmallarna. Jag hittar ingen kodmall i mappen, det finns dokument som heter front, arkiv, entry och så vidare, men de öppnas i webbläsaren och där finns inga koder. Hur ska jag göra?

  1. Hej!
   Du får öppna upp mallarna i en texteditor, alternativt att du sparar om dem i textformat.
   mvh/Lena

 4. Hej, jag har försökt i timmar genom att byta header och tema i min blogg.. Men jag kan verkligen inte, ingen aning om hur man gör.. kan man få hjälp?

  MVH

 5. Hejsan! Det är krångel för andra att kommentera min blogg. Varför är det det? Vad ska jag göra? det står: ”bloggen flyttad eller avslutad ” när man ska kommentera. Vet du vad man ska göra så kan du gärna svara på min mail stephanienilsson@live.com
  Tack :)

  1. Hej!

   Prova med att kopiera in koderna igen från ett standardtema. Har du rört i dom så kan det ha blivit fel.
   //Lena

 6. Hej!

  Jag öppnar txt filerna med word o väljer då att den ska visas i htlm format men det blir fel. Allt blir fel och när jag öppnar den med textredigeraren så blir det inte rätt heller utan den visar bilder o fet text osv men inga koder.

  Hur ska jag göra? Jag använder mac.

  tack på förhand!
  S

  1. Hej!
   Det är bättre att du öppnar den med anteckningar, notepad eller att du laddar ned HTML-kit. Då slipper du sådana här problem.
   mvh/Lena

 7. Jag förstår inte, mallen det är så svårt. Hittar inte vart jag ska lägga in den! får panik och vill börja gråta.

 8. Hej hej! Har förstått hur jag lägger in min egen banner i header, så länge e ja me, bilden kommer å allt e som de ska, men kvar finns bloggnamnet som en länk utanpå bannern jag laggt upp. Hur får jag bort texten?

 9. jag fattar inte hur man gör headern. det funkar jue inte i stilmallen och i kodmallen så kommer jue allt man klistar in överst i bloggen.

 10. jag hade en bakgrund förut, men sen helt plötsligt (jag ändrade ingenting) så försvann bakgrundsbilden! nu är sidan bara vit. finns det nån färdig kod man kan använda för att lägga in det?

  1. Om du har laddat ned ett tema från mig så kan det bero på att linan till imageshack ligger nere. Av den anledningen uppmanar jag alla att spara varje bild till sina teman. Har du inte laddat ett tema från mig utan själv lagt in bilden hos blogg.se så är det blogg.se som spökar, i synnerhet om bilden bara försvann utan att du har rört något i stilmallen. Det är lite svårt att veta när du inte skickar med någon länk till sidan.

   mvh/Lena

 11. Hej, Nice blogg men har en fråga

  Har minskat inlägg på framsidan eller startsidan, vad ni än kallar det :)iaf har letat och letar fortfarande ? Vill gärna ha en Välkomstsida eller alt att inlägg i en katogeri endast visas på framsidan och inlägg i de övriga kategorierna var för sig.

  Fattar du vad jag menar ?

  Tack i förhand mvh Alex

  1. Hej!
   Jag fattar vad du menar, du vill ha en välkomstsida med enbart 1 inlägg. Du ändrar koderna i ”framsida” till att bara visa 1 inlägg. Vad gäller att skilja på kategorierna så måste du först skapa dem, därefter kopiera in länken till själva kategorin på framsidan. På så vis kan du särskilja kategorierna åt.

 12. Hej!

  Jag skulle vilja göra min blogg lite mindre, jag vet hur jag gör detta. Men… när jag gör det så förminskas ju inte bilderna jag redan laddat upp på inläggen. Alltså det försvinner ju en del av bilderna då eftersom de är större än vad jag nu vill att min blogg ska vara. Kan man på något sätt ”förminska” bilderna på ett smidigt sätt så att de passar in i den nya bloggstorleken? Jätte tacksam för svar på min mail eller blogg. Ha det bra!

  Mvh // Fia

 13. hej! ´jag är ganska ny och vill fråga hur man gör en header. jag har gjort klart min bild men hur gör jag för att den ska visas som heade`? snälla hjälp!

 14. Hejsan .. jag har nyligen skapat denna blogg med en kompis . och vi vill ha en header jaag gjorde i ph jag spara den som jpg och så men min kodmall e inte desamma som din va ja tror och ja fattar nte hur man gör du har förklarat jätte bra :)
  #header {
  border-top:3px double #bca4af;
  border-right:3px double #bca4af;
  width: 700px;
  background: fff;
  padding: 12px 12px 12px 12px;
  margin:0px 0px 7px 0px;
  voice-family:”\”}\””;
  voice-family:inherit;
  width:250px;
  }html>body #header { width: 726px }

  1. Hej!

   Först vill jag bara fråga var du har hämtat koderna och om du har lagt ihop dem för de är inte blogg.se:s koder som ser ut så här:

   
   #header {
   background: #FFFFFF;
   margin: 0px;
   padding: 10px 0px 40px;
   height: 90px;
   text-align: left;
   border: #000000;
   }	
   

   Vill du ha en header som är 726px bred?Gör då så här I STILMALLEN:

   #header {
   background: #FFFFFF url(sökvägtillbilden.jpg) no-repeat center top;
   margin: 0px;
   width: 728px;
   padding: 10px 0px;
   height: HÄR SKRIVER DU IN HÖJDEN PÅ BILDEN;
   text-align: left;
   border: #000000;
   }

   mvh/Lena

  2. Min kodmall är exakt likadan som (Johannas), och jag har inte ändrat på nånting, bara följt dina instruktioner!

 15. Hallå, tack för guiden!

  Mitt problem är att jag använder vad blogg.se kallar för ‘egen mall’. Där ser inte källkoden likadan ut. För mig står det följande:

  div#header {
  float: left;
  clear: left;
  display: inline;
  padding: 0 20px 20px 20px;
  border-bottom: 1px solid #ddd;
  width: 710px;
  }

  Hur gör jag för att få in en url där?

  Tacksam för svar!

  1. Du får gå in i själva kodmallen och lägga in url:en i htmlkoderna, det koder som du nu pekar på är de som finns i stilmallen.

 16. Hej !
  Jätte bra hjälp.
  Det är en sak jag undrar som jag inte förstår.
  Om man vill ha en svart bakrund, men samtidigt vill att en vit rektangulär sida ska finnas , i mitten där blogginläggen visas.
  Vet du hur man gör ?
  Och skulle du kunna hjälpa mig/oss som undrar ?
  Tacksam för svar ! :)

  1. Du anger bakgrunden som svart och inläggsrutan som vit, annars får du skapa en bakgrundsbild som sköter om samma sak. Jag har tyvärr inte tid att hjälpa dig mer för tillfället.

 17. hej jag har några frågor:

  1. hur byter man ut vissa titlar/rubriker t.ex om nån ska typ komentera och i vanliga fall står det ju ”namn” men kan man typ ändra satt det står ”vad heter du” eller liknande, om du förstår hur jag menar ;D

  2. hur ändrar jag musen på min blogg? alltså så att det blir ett annat utseende på musen när någon går in på min blogg, typ som på denna blogg: http://www.cazzieme.blogg.se … så är du snäll och bärettar;D

  3. i ”stilmall” när jag ska ändra min header till en egen, så händer det inget är det nått mer en bildens html/eller vad det nu heter, som man ska skriva?

  TACKSAM FÖR SVAR!

  1. Hej! Jag ska försöka svara på dina frågor så gott jag kan.

   Du öppnar respektive kodmall och letar dig fram till koden som visar ex kommentera. I kodslyngan så står texten du ändrar i.
   Hon använder ett javascript som heter mouse trail – du kan söka på google så hittar du massvis med sidor som har olika variationer på det skriptet.
   Det är svårt att förstå vad du menar – men om du ska byta header så måste du först ladda upp bilden, sedan spara sökvägen till bilden, därefter kopierar du sökvägen och infogar den i stilmallen. Har du följt alla dessa steg men kan ändå inte se någon skillnad så testa att tömma cashen.

   mvh/Lena

 18. Hej! Jag håller på och ska försöka ändra om lite på min blogg och jag vill ha en enkel bloggdesign, ungefär som http://westmanshanna.se/ har. Om du kan hjälpa mig med den eller om det finns någon annan liknande och fixa så vore det jättesnällt :) Tack på förhand!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.