CCC24 – Carlstad Code Camp. Here we come!

Carlstad Code Camp Jag har blivit tillfrågad av Stefan Johansson som äger webbhotellet The Cloudhost.se och Anna Malmberg om jag ville ingå i deras lag i Carlstad Code Camping – CCC24 den 1 april. Självfallet ville jag det. “Hela eventet liverapporteras via bloggen och Bambuser. Inspirationen kommer från 24 Hour Business Camp som fått flera lokala efterföljare runt om i Sverige“. Klockan 13.00 startar nedräkningen. 24 timmar senare den 2 april kl. 13 avslutas programmeringen. Efteråt körs en kort presentationer på vad varje lag har presterat. På kvällen den 2 april planeras också en After Work på något av Karlstads uteställen/restauranger.

Vad är Carlstad Code Camp?

Carlstad Code Camp är ett evenemang (ibland kallat Hackathon av g33ks) som går ut på att skapa och lansera en “webbtjänst” på 24 timmar. Man arbetar i team om max 3 personer. Inspirationen kommer främst från 24 Hour Business Camp och de många liknande evenemang som ägt rum under 2008-2010. Innebörden av ordet webbtjänst står ganska fritt för var och en att tolka, men exempel på tidigare projekt under liknande event är:

* Kundo – Kundtjänst på nätet
* Spelbloggen – En blogg om dator/TV/konsol-spel
* Kollektivt.se – Visar i realtid var Malmös bussar befinner sig på en karta (lyssnar ni Karlstadsbuss)
* SMSgrupp.se – Skicka gruppSMS som bara kostar 1 sms

Team Anna Malmberg, Stefan Johansson, och Lillan Backa

Liknande poster:

3 Comments Add yours

 1. Aaarvid says:

  Hm, http://carlstadcodecamp.com/om-ccc24 där står 4 personer. i Reglerna står det 3 personer.

 2. Aaarvid says:

  Vad roligt, hoppas ni kommer på nått bra!

  Föresten, max 4 personer per lag. Inte 3 🙂

  Lycka till!

  1. Lena says:

   Hej Mikael!
   Ja på ett ställe står det 3 och på ett annat 4 – Anna sa 3 så vi blir tre. Och vi kommer att hitta på nåt bra, faktum är att idén är ganska klar allra redan =)
   TACK för din kommentar och väl mött där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *