Byte av microvågsugn – igen!!!

on

Min förra microvågsugn exploderade ca 2 månader efter att jag köpte den. Det var inga problem med att få byta. Det är bara det att den nya microvågsugnen jag fick i byte slutade att fungera efter ca 3 veckor. Visst – den roterade och såg hel ut, men det kom inte värme. Vi provade att byta uttag – fast utan resultat. Nu trodde jag väl inte heller att det skulle ha varit något fel på just de kontakterna eftersom vi använder dem dagligen till kaffebryggare och andra maskiner, så det verkade ju lite långsökt att det skulle vara fel på dem, i synnerhet bara i kombination med micron. Dock var det en tjej i affären som påstod motsatsen när jag kom med micron. Hon kände igen mig från förra gången jag var där och bytte ut första ugnen. Nu var det en kille som jag pratade med och han skulle testköra ugnen. Tydligen så fungerade den hos dom i affären vilket jag tyckte var besynnerligt.

Hur som helst så bestämde han att jag skulle åka dit och “visa” dom hur jag gjorde när jag använde ugnen (som om jag inte fattar hur man använder microvågsugn??? Det finns ju för fasen manualer om inte annat!). Sagt och gjort, jag fixade skjuts och vi åkte dit. Jag fick följa med in i deras fikarum och på golvet stod micron. Killen lyfte upp den på en stol och satte in en mugg med vatten för att visa att det blev varmt. Det är bara det att jag blev synnerligen fundersam när jag såg micron. För det första så var den väldigt “hanterad”, den är i matt stål men den såg nästan oxiderad ut eller vara täckt med ett tunt lager fett och damm på ovansidan. Jag påpekade detta och frågade om det verkligen var min ugn och de försäkrade mig att så var fallet. När jag kikade lite närmare så såg jag att sidorna såg trista ut, jag upplevde att det fanns en liten spricka på luckan vid gångjärnssidan, plus att plåten hade rest sig något uppe i det andra hörnet. Sprickan var ingen spricka utan ett fasat hörn så man skulle kunna öppna och stänga. Men när jag sa till om det andra så hade ingen gjort något. Tjejen inkallades och hon sa att de direkt burit in micron i fikarummet. Nu började jag att bli smått irriterad – jag vet väl för sjutton i vilket skick micron såg ut när jag kom med den! Då fick jag syn på ytterligare något som jag inte sett tidigare, panelen som alla knappar sitter på hade “glidit” ut en bit från plåtskalet. Men de sa att det inte var något, att det skulle vara så och att det bara var att trycka till. Då började jag att koka. Jag blev skarp på rösten och menade att det INTE hade varit så tidigare och det syntes ju helt tydligt att det var glapp eller nåt fel eftersom panelen var så rörlig. Gjorde de inget åt det så kunde de räkna med att var tillbaka inom en vecka. Då fick killen för sig att han skulle “bevisa” mig att det inte var nåt fel, så han trycket lite lamt på panelen, tog sedan tag i den med båda händer och ruckade den lite framochtillbaka och plötsligt stod han med panelen i handen ca 2 cm utanför skalet så sladdarna syntes.

Jojo! DÄR hade vi nog felet. Han sa då inget mer utan vi gick tillbaka ut i affären och jag fick plocka en ny micro. På vägen till kassan passade han på att känna på de andra ugnarna och ALLA hade samma problem med panelen!!!

Jag ska väl tillägga att denna micro fungerar i varenda uttag vi har provat den i. Frågan är väl om de inte bytte ut min micro till ett visningsexemplar och hoppades på att jag inte skulle märka det, det är vad jag misstänker i alla fall.

Liknande poster:

One Comment Add yours

  1. Hej!
    Jag heter Nina Schmieder och är frilansjournalist. Jag ska skriva en artikel om vad man går igenom som förälder när barnen flyttar hemifrån till veckotidningen Hemtrevligt. Du skrev så bra om det. Vill du vara med i en enkät?
    Mejla mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *